"Терем" няма договор с кантората на Радан Кънев | webcafe.bg
newscafe

"Терем" няма договор с кантората на Радан Кънев

Webcafe
18.03.2016, 14:06 (обновена 18.03.2016, 16:06)
Радан Кънев от ДСП В Народното Събрание

Снимка: © Webcafe.bg

Попитан знаел ли е преди да го назначи, че адвокат Васил Танков е кум на Радан Кънев, председателя на СД на "Терем" отговори с въпроса "кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това да бъдат добри юристи"

Председателят на борда на директорите на "Терем" Стоил Яков определи като "лъжи и манипулации" обвиненията на депутати от ГЕРБ за конфликт на интереси и партийни назначения на ДСБ във военното дружество.

Яков обяви, че "Терем" няма договор за правни услуги с адвокатската кантора "Николова, Кънев, Калинов", в която е съдружник председателят на ДСБ Радан Кънев - въпреки твърденията на Цвета Караянчева.

Той потвърди информацията за сключен договор за правни услуги с адвокат Васил Танков, за когото обяви, че няма никаква връзка с кантората на Кънев.

Попитан знаел ли е преди да го назначи, че Танков е кум на Радан Кънев, Стоил Яков отговори с въпроса "кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това да бъдат добри юристи", цитиран от БТА.

От справката за Танков в регистъра на адвокатите се вижда, че той е посочил служебен мейл на свое име в сървъра на адвокатската група на Кънев. Той обаче не е сред съдружниците в кантората и няма информация дали продължава да работи в нея.

Яков защити привличането на външен юрист към "Терем" с обяснението, че правен отдел във военното дружество не съществува. За делата на дружеството отговарял един юрист - жена, която е в майчинство, а на нейно място има назначена друга жена, на която също предстои да излезе в майчинство.

Стоил Яков определи адвокат Танков като "блестящ юрист", на когото лично е предложил "да помага на "Терем".

Той посочи като негови постижения делото за връщането на няколко имоти на "Терем".

"Успял е да върне в активите на дружеството почивна база на брега на морето, почти на финала е на връщането на част от офиса на дружеството, както и на имоти, отдадени на нереално ниски цени", каза Яков.

По думите му - за разлика от това в предходни години ръководителите на дружеството са подписвали договори с правни кантори.

Той обясни, че след въвеждането на нови правила за работа в дружеството ще бъде отчетена финансова печалба, в пъти по-висока от последните години. Той посочи, че през 2014 г. "Терем" има 5,140 млн. лв. загуба, а през 2015 г. балансът ще бъде положителен с очаквания за печалба от 3 млн. лева.

Сред успехите на новото ръководство той посочи и намирането на "услужливо забравен" двигател на МиГ-29 в "Авионамс" (част от бизнесите на Цветан Василев) и стенд за изпитания на летателни апарати в базата на частния завод.

"Не бих сменил един човек само заради това, че е кум на някого, бих го сменил само, ако не се справя с работата си", заяви Яков

Oще: авионамс  адвокатска кантора  васил танков  военно дружество  дсб  изтребител  миг-29  министерство на отбраната  мо  николай ненчев  правен отдел терем  радан кънев  стоил яков  терем  цветан василев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.