Бъчварова зaщити българската позиция за "масовото изтребление" | webcafe.bg
newscafe

Бъчварова зaщити българската позиция за "масовото изтребление"

Webcafe.bg, БНР
26.04.2015, 18:12 (обновена 26.04.2015, 18:22)
Румяна Бъчварова

Снимка: © Webcafe.bg

Има неправомерно изтичане на информация по случая с акушерката, каза още вътрешният министър

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви в интервю, че има неправомерно изтичане на информация по случая с акушерката, задържана за побой над бебе.

Причината е, че записите от камерите са били публикувани прекалено скоро, вместо да бъдат иззети от прокуратурата веднага и да бъдат използвани в самия ход на разследването.

"Фактът, че те излизат навън, не е резултат на откритост, а просто резултат на някакво неправомерно изтичане на информация", каза Бъчварова пред БНР.

Относно привикването на българския посланик в Анкара след обявяването на декларацията на НС за "масово изтребление" на арменците от страна на Османската държава през 1915-1922 година, Румяна Бъчварова заяви, че е наше право да имаме собствена, национална позиция по въпроса и все пак уточни, че "това е позицията на основните европейски държави".

Във връзка с възможността при евентуално пресичане на трафика на бежанци през Средиземно море, да се засили потока от мигранти към България, Бъчварова каза, че МВР се готви за такава опасност.

"Изграждаме съоръжение, което да спира мигрантите физически, това е едно възможно решение", смята тя.

Вътрешният министър подчерта, че България много усилено работи за разкриването и неутрализиането на трафикантските мрежи, като хуманният подход е в основата на предприетие от ЕС мерки.

Що се отнася до трагедията с бежанците от Африка и Близкия Изток в Средиземно море, Бъчварова смята, че Европейският съюз е реагирал изключително бързо.

Тя заяви и готовността на България да се включи в операция "Тритон" срещу нелегалните емигранти в ЕС с няколко експерти.

"Търсят се и политически мерки, и политически решения за справяне с проблема с миграцията", заяви Бъчварова.

На въпрос за промените в Закона за движение по пътищата във връзка с ограничаване на пътните инциденти, вицепремиерът отговори, че скоро ще се възобнови видеонаблюдението по пътищата.

Oще: акушерка  видеонаблюдение по пътищата  ес  закона за движение по пътищата  мвр  мигранти  министър на вътрешните работи  политика  румяна бъчварова 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани