АБВ скочи на руската амбразура заради Плевнелиев | webcafe.bg
newscafe

АБВ скочи на руската амбразура заради Плевнелиев

Webcafe.bg
17.11.2015, 16:30 (обновена 17.11.2015, 16:37)
Румен Петков

Снимка: © БГНЕС

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков поиска оставката на Росен Плевнелиев

АБВ и БСП формираха общ критичен фронт срещу президента Росен Плевнелиев заради позицията му спрямо руското влияние на Балканите.

На специална пресконференция по случая зам.-председателят на АБВ Румен Петков определи Плевнелиев като "абсолютно неадекватен и много вреден за България".

Според него президентът е "опозорил България" и "демонстрирал болна фантазия на гърба на ужасените хора във Франция".

Повод за острата реакция на Петков беше интервю на Росен Плевнелиев пред кореспондент на британския Independent в София, в което той предупреждава, че Русия се упражнява върху балканските страни, за да разгърне хибридна война за дестабилизация на цяла Европа.

"Много ефективен и сигурен начин за дестабилизация на Европа е през Балканите, затова г-н Путин се фокусира тук", казва Росен Плевнелиев в интервю за кореспондент на Independent в София.

Той добавя, че от "кризата в Крим насам виждаме 10 пъти повече нарушения на въздушното пространство от страна на руски военни самолети".

Президентът се обръща към НАТО и ЕС с призив да концентрират усилията си по гарантиране на сигурността преди всичко сред балканските държави, включително България.

"Нашето послание към ЕС, генералния секретар на НАТО, партньорите и западните ни съюзници е, че Балканите трябва да бъдат в сърцевината на европейската политика за сигурност. Направете повече за нас, за да направите повече за себе си", казва Плевнелиев.

Той прави връзка между руската хибридна война и атаките срещу сайтовете на ЦИК, Министерски съвет и парламента.

"Малко държави в света могат да организират подобна атака", коментира Пленелиев в контекста на критиките си към Путин.

Точно тази реплика, но в силно видоизменен вариант, предизвика острата реакция на Румен Петков.

Той заяви, че "да кажеш, че на Русия основната цел е да удари сайта на ЦИК и президента е болна фантазия" и поиска Плевнелиев да подаде оставка.

Малко по-късно председателят на БСП Михаил Миков се включи в потока на недоволството срещу президента, като го обвини, че "с определени действия работи против националните интереси на България" и дори вдигна "мизата" с искане за импийчмънт.

Миков обаче намекна, че атаката на АБВ е предумишлено "недовършена" заради обвързаността на партията с управляващото мнозинство.

"Интересно ми е, когато политиците от управлението, което работи доста добре с президента Плевнелиев по различни политики, така пред медиите гръмко искат оставки. Този номер с оставките в България взе да се протрива", каза Миков.

Oще: абв  бсп  българска социалистическа партия  владимир путин  импийчмънт на президента  михаил миков  плевнелиев  президент  росен плевнелиев  румен петков  русия  хакерските атаки срещу цик  хибридна война 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

12 dedo adji | 20.11.201523:59

Така е, прасчо, политиката е мръсен бизнес, в който не можеш да си подбираш съюзниците. Понеже на тебе ти е непознато чувството на срам, попитай Обама дали му е много удобно с поддръжници като тебе и Плевню и съюзници като крал Сауд и Поросенко.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

11 Conspirator | 20.11.201521:47

Браво,госпожо Dora Apostolova!
Поздравления за коментара Ви,но не виждам в обозримо бъдеще как ще се научим да отстояваме единствено и само българската позиция.На равно разстояние от Големите....
Вижте какво чудо е по коментарите...фили,фоби и малцина българи.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

10 sim4o | 20.11.201519:33

Плевнелиев е величав !

Напомня най-добрите образци, на самопожертвователност : .. "Старата жена тикаше пред себе си количка, в която бе седнал човек с военна шапка с излъскана козирка и размахваше патерици. А на ревера му светеше пъстра новобранска китка.
И тоя човек, като размахваше непрестанно патериците си, викаше из пражките улици:
— Към Белград! Към Белград! ..."

Долу марионетните политици, с хибридна същност !!
Служебна Жена за Плевнелиев !


Евроатлантически поздрав!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

9 sim4o | 20.11.201519:30

Мачкай Кафенцеееееее ... !!!

Ето и за Плевнелиев!

... "Стандарт” пише, че според експерти от "Дондуков" 2, ако съпругата на Плевнелиев – Юлияна, реши да остане в сянка през целия мандат, протоколът на новия президент спешно трябвало да потърси служебна първа дама.
Щото при работни визити Плевнелиев можел и сам, но при официални това било неприемливо. ...
.. А, като му дадат служебна, той дали ще я пази? Щото като съдя как се джаскат служебните коли… Да не стане като в народната приказка „служебна жена кокали нема”....

...„Президентът без първа дама, но с Аню в САЩ”, съобщава „Стандарт. Дано да е същото, ама като го гледам Аню, не вярвам.

Нали щяха да му дават служебна жена, какво стана? " ..

Част от Хибридната война, на Мурзилките е, да лишават Росен от Служебна жена!
Служебна жена, за най-верния натовец ! ..

Поздрави
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.05.2011, 12:05

8 Dora Apostolova | 20.11.201518:14

Политиците ни с думи прикриват хибридната си марионетна същност и слугинаж на една и ли друга олигархия...

Във вътрешната ни и външна политическа арена бушува нов скандал. Президентът Плевналиев обяви Русия пред английския „Индепендент“ за „извора на дестабилизацията на Европа“ точно с фразеологията на американския ни голям брат и веднага дежурните политилози на властта като Антоний Гълъбов подеха песента му.
В същото време говорителката на руското външно министерство Мария Захарова цитирана от ТАСС с надменната фразеология на путиновата пропагандна машина, определи това му изказване за "дефицит на аргументация".
А у нас, не без известният политик от прехода преди от БСП, сега в редиците на нейната рожба АБВ, известен в обществото като "пикаещ по фонтаните" яростно се противопостави и нарече Плевналиев „неадекватен и вреден“.

Съвпадението на позицията на Русия и АБВ- БСП е напълно обяснимо с олигархичния им характер. И двете страни защитават позициите на руската олигархия у нас.
Но аз не виждам Плевналиев да се различава от Румен Петков( АБВ) или Миков( БСП)- всички са производни на руско-българската олигархия с твърда връзка в комунистическата минало.
Позицията на нашият първи държавник се наглася от сателитното положение на България поставена в положение на 51-вия американски щат от целия си преходен елит, между които са и двамата настоящи първи държавници- Плевналиев и Борисов.
В същото време те добре прикриват факта , че именно политиците ни съзнателно отварят вратите за навлизането в България от Русия на руската олигархична мафия и прането на нейните черни олигархични капитали чрез продажба на важни активи от българската икономика. Правят да не забелязват ,че руската олигархична мафия е захванала най-малко 35% от българската икономика и най-важния отрасъл“горива“, изкупува бясно имоти в България,завзела е почти цялото Черноморието, вече 53 000 руски фирми перат и прерират мръсните си капитали у нас, използват липсата на правова държава да спазва трудовото си законодателство, за да експлоатират българите, да ги държат с най ниските заплати в света, с дълъг ненормиран работен ден и ги правят свои роби. Руската олигархиа като по-силната ,заедно с нашата, изнася парите и националните богатства на българите в... американски банки, така пълни американската държавна хазна, като изпразва руската и нашата. Това съм го развила в много материали, най популярния е „ Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция” http://www.ideyazabulgaria.org/aktualni/analizi/4534-article-id-4534
Нито едно българско правителство не се е противопоставило на това положение. Ако искаха, щяха да въведат главното правило на европейската правова държава, най добре представена в най развитите европейски страни от северна и средна Европа- „проверка на чистотата на навлизащите от Русия ( и въобще) капитали и инвестиции“ и няма да ги допуска в страната.
Защо не въвеждате такова антикорупционно законодателство, нали законодателната власт е във ваше ръце?
Отворът е ясен- В лицето на Борисов, Плевналиев,Румен Петков Миков... и останалите в Парламента ни , България се управлява от олигархия с комунистически корен, свързана с капиталите си от първия си час с руската олигархия, намираща се под предводителството на първия олигарх на Русия - Путин. Политиците ни с думи прикриват марионетната си същност и слугинаж на руската и в същото време на американската олигархия.
Управляващата руско-българска олигархия скрита зад нашите партии пълнещи парламента ни не желае въвеждането на главното антикорупционно правило на европейската правова държава.
Докато ни управлява олигархия, вратите на държавата ни ще бъдат отворени за пране на най-мръсните и черни капитали от цял свят, а народът ни най-експлоатирания и съзнателно държан с най-ниските пенсии и заплати в света, оставен на доизживяване.
Дора Апостолова www.ideyazabulgaria.org
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

7 Conspirator | 18.11.201523:26

Ха!Днес ми попадна интересен материал.Зам.държавният секретар на САЩ за Източна Европа-Нуланд е говорила надълго и нашироко за ''хибридната''война на Русия срещу Източна Европа.Следващите ''жертви''на тази война щели да бъдат Румъния и България...
Наш Плевнелиев бил на сбирката и като добре обучен папагал не се сдържа да изсипе ''мъдростите'' на Нуделман точно по време и непосредствено след атентата в Париж.
Колко неадекватен и глупав трябва да си,та точно в този момент да говориш врели-некипели?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

6 deowin | 18.11.201520:20

>Колкото и да ме е срам да се наредя до АБВ и БКП

.. все пак го направи.
Знаеш ли, хората с достойнство не правят неща, които самите те преценяват като срамни.
Срамни неща правят хора като теб, които могат да се убедят, че да шибнеш един шамар на жената или детето, макар и срамно, е "правилно" и не накърнява достойнството им, защото са успели да си измислят някаква рационализация.
Както именно направи и ти в случая.
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 18.12.2013, 22:47

5 HiFresh | 18.11.201516:21

Аман от мухлясали розовочервени рубладжийски измекяри - другата страна на огледалото БСП.
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

4 dedo adji | 18.11.201508:24

Колкото и да ме е срам да се наредя до АБВ и БКП, след като Плевню се нарежда до Пешо Стоянов с извиненията му за възродителния процес, как да не му забиеш шута. За импичмънт можем да забравим, но той така или иначе е пътник. Само да го озаптят да не плещи повече глупости и да не излага България.
Тъй като у нас президентът има правомощия горе долу колкото английската кралица, без нейния авторитет, предполагам, че бате Бойко просто е търсил безобиден човечец, който да пази президентскоя стол. Но не му е стигнал акълът или властта да му набие канчето да седи мирно, без резки движения.
   

оценка

+4 -5

Регистриран на: 23.09.2013, 21:48

3 GETI | 18.11.201500:23

"Много ефективен и сигурен начин за дестабилизация на Европа е през Балканите, затова г-н Путин се фокусира тук", казва Росен Плевнелиев
*****************
българо-американският президент пак се изказва неподготвен. явно не осмисля нещата които са му написали,колко могат да бъдат пагубни за нас.
първо да спре да дестабилизира България !
..то в момента е една стабилност.... от която, едни 10 000 000 ги няма вече от балканите.

Хибриден глупак! глупчо
   

оценка

+3 -4

Най-коментирани