Кунева се усъмни в Гражданския съвет на РБ | webcafe.bg
newscafe

Кунева се усъмни в Гражданския съвет на РБ

Webcafe.bg
17.11.2014, 18:37 (обновена 18.12.2014, 12:19)
Меглена Кунева

Снимка: © FB/Meglena-Kuneva

Засега имаме много ясен субект и това е парламентарната група, която работи добре, твърди Кунева

Лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева се усъмни в Гражданския съвет на РБ, където минават решенията им и откъдето тя получава критики.

Тя твърди, че някои от колегите й в десния съюз не знаят какво правят. „За съжаление, имаше няколко случая, в които имаше тежки избухвания", коментира тя, след като пред уикенда Петър Москов и Даниел Вълчев си разменяха вицове в социалните мрежи, а тази сутрин депутатите Гроздан Караджов и Димитър Денчев оказаха да своят един до друг в телевизионно студио

Караджов, представител на Гражданския съвет в РБ, остро критикува Кунева, че изнудва блока с разпад, ако се не изпълнят исканията й, включително и за отказ от провеждане на конгрес, който да избере нов лидер, при това на два пъти. Първият беше насрочен преди изборите, но се отложи за десети ноември, но според Кунева първо трябва да се видят резултатите от управлението.

„Гражданският съвет трябва да бъде избран на голям форум и правилата за конгрес се правят от Изпълнителен съвет. В момента, в който минем през тези стъпки, ще се стигне и до конгрес. Аз не мисля, че преди да сме изпълнили тези условия можем да фиксираме дата на конгрес, защото поставяме каруцата пред коня", заяви Кунева.

„Дали има проблем и дали ще се разпада Блокът - не, от моя гледна точка в никакъв случай. За мен е по-добре да има правила, когато се излъчват кандидатури на блока. Аз лично бих била много спокойна, ако ние обсъждаме заедно нашите предложения", заяви тя на първи брифинг като вицепремиер.

„Управлението изисква много здрави нерви, голяма степен добронамереност и никога да не изненадваш партньора си. Надявам се, че стъпка по стъпка тази липса на дълбочина ще бъде запълнена със сериозно отношение към управлението и със сериозно присъствие", изтъкна Кунева.

Днес вицепремиера по европейските политики Меглена Кунева представи в няколко изречения и своя ресор. „Ресорът е силно координационен. „Европа 2020" е политика, за която аз ще следя. Енергийният съюз е политика, нищо, че имаме министър на енергетиката. Въпроси, свързани с Шенген, с правосъдие и вътрешен ред, с убежища и бежанци са все европейски политики".

Преди дни здравният министър Петър Москов разказа следния вид: „"Една жена искала за развод, защото след 4 години брак с комунист, той й обещал: "Утре ще го направим" и тя останала девствена". Кунева отговори, че не знае за случай, защото е имала много работа.

„Възприемам страшно сериозно моята работа на единствен вицепремиер на Реформаторския блок и очаквам от всички колеги да знам какво е отношението им към дневния ред на Министерски съвет. Г-н Москов ще получи пълната ми подкрепа за това 2015 г. България да има електронна здравна рецепта, електронна здравна карта и т.н".

Oще: граждански съвет  гроздан караджов  дбг  меглена кунева  петър москов  реформаторски блок 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.10.2014, 13:53

2 Risperidone | 17.11.201423:21

натежа от глупости. нямам нищо общо с тая мизерия, а предишната не се целеше в теб. Но не е като да не си знаех последствията.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

1 Nikkor | 17.11.201422:00

Персоната на снимката ми е изключително неприятна.
Лицемерието просто е изписано на лицето и.
   

оценка

+0 -0