Обвинение в престъпление по служба срещу директор от МО | webcafe.bg
newscafe

Обвинение в престъпление по служба срещу директор от МО

Webcafe.bg
18.04.2016, 15:54 (обновена 18.04.2016, 16:13)
съд

Името на Цанов се свързва и с друг скандал в Министерството

Обвинение в престъпление по служба е повдигнато на директора на дирекция „Отбранителна аквизиция" в Министерството на отбраната Венислав Цанов. Той е обвинен, че с действията си е ощетил ведомството с 259 773,78 лв.

В качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение и възложител на обществена поръчка с предмет "Сключване на рамково споразумение за доставка на облекло за военнослужещи", Цанов не изпълнил служебните си задължения и не издал решение за обявяване на класирането на участниците и не сключил споразумение с класирания от комисията на първо място участник в процедурата.

Вместо да бъде сключен договор с търговското дружество, предложило най-ниска цена за доставка на облекло, МО е сключило договор с друго дружество, от което за министерството е настъпила вреда в размер на 259 773,78 лева. Цанов е с мярка за неотклонение „Парична гаранция" в размер на 5000 лв.

BTV припомня, че името на Цанов е свързано и с доставката на негодни немски парашути за специалните части, която първоначално е спряна от министъра на отбраната заради очаквано дарение на екипировка от САЩ, но след това Цанов е разписал контракта. Стана ясно и, че Цанов е участвал в управлението на частна фирма, докато е бил държавен служител.

Oще: венислав цанов  министерство  министерство на отбраната  министри  министър  мо  николай ненчев  отбрана  отбранителна активизиция  парична гаранция  правителство  престъпление по служба  частна фирма 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани