Част от Реформаторския блок заговори за предсрочни избори | webcafe.bg
newscafe

Част от Реформаторския блок заговори за предсрочни избори

Webcafe
16.10.2016, 11:58 (обновена 16.10.2016, 12:12)
министерски съвет

Снимка: © Webcafe.bg

БЗНС - една от партиите, която участва в управлението като част от Реформаторския блок и в кабината чрез участието на министъра на отбраната Николай Ненчев - публикува декларация на сайта си, в която намеква, че ще се обяви за предсрочни избори

БЗНС - една от партиите, която участва в управлението като част от Реформаторския блок и в кабината чрез участието на министъра на отбраната Николай Ненчев, вероятно ще се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на 2017-та, тъй като това е "най-демократичния начин за излизане от политическата криза".

В декларация, публикувана на официалната страница на БЗНС, се казва, че този въпрос ще бъде повдигнат на заседанието на Изпълнителния и Граждански съвет на партията в понеделник. БЗНС смята, че има нарушаване на доверието между коалиционните партньори.

Ето пълният текст на тяхното изявление, публикуван под заглавието "БЗНС има силата да бъде свободен":

"БЗНС изразява своето възмущение от опитите да бъде дестабилизирана държавата и нейните институции.

БЗНС винаги е настоявал за принципност, почтеност, последователност и прозрачност в управлението на държавата и управляващата коалиция. Отказваме да правим компромиси с тези си убеждения. Манипулативният пиар в част от българските медии ни провокира да заявим, че за нас участието във властта никога не е самоцел.

За БЗНС е очевидно, че доверието между коалиционните партньори е нарушено.

Участваме в управлението само и единствено, за да защитим националните интереси на България, евроатлантическата ѝ принадлежност и за да отвоюваме държавата от мафията.

В този смисъл заявяваме, че е национално безотговорно да оставим властта в ръцете на наследниците на престъпния комунистически режим, на техните олигарси, чрез правителства на плаващи и неясни мнозинства и провалени политически и икономически проекти.

Всяка дестабилизация и политическа криза ни тласка в нова зависимост от агресивната руска имперска политика. Няма да се примирим и позволим да ни унижават и да търгуват със свободата и достойнството ни.

Като пълноправен член на Реформаторския блок настояваме за свикване на Изпълнителния и Гражданския съвет на 17 октомври. Ще предложим на Реформаторския блок, при изчерпване на всички останали възможности, да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Считаме, че това е най-демократичния начин за излизане от политическа криза.

Към настоящия момент, за БЗНС е най-важно да отдаде уверена и мащабна подкрепа на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков и Съби Събев".

Oще: бзнс  бойко борисов  герб  граждански съвет  кабинет  николай ненчев  предсрочни избори  президент  президентски избори  реформаторски блок  участие в кабинета 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

1 sim4o | 16.10.201620:09

Земледелците!
Най-смелите борци срещу хибридната война!
Ей от сайта на реформърите:

„Николай Ненчев е демократ, подготвен за битката с Русия. Има силна воля и идеологическа чистота.“

И още: „Реформаторските министри са на полевата линия и се бият .. .. . РБ .. провежда собствена национална политика, най-силно отстоявана от министър Ненчев.“

Дано земеделците се обединят .. сдружените земеделци - в РБ! ..
Реформаторски блок - всичкото вътре !

Ненчев е като Апостол на Хибридната реформаторска политическа платформа! .. той поведе на Хибридна борба и разпръсна Реформърските идеи сред най-широките народни маси ..
.. обикновени мургави земеделци от Ямболско, момичета от магистралите .. всички те го почитат като Водител , следват го безпрекословно и са в редиците на привържениците му ..
Напомня ми, ситуацията библейското :

.."Спасителя за апостоли – избрал не мъдри, а рибари неграмотни, и сиромаси .."
   

оценка

+0 -0