Глинка Комитов ще оглави НЗОК | webcafe.bg
newscafe

Глинка Комитов ще оглави НЗОК

Webcafe.bg, по БГНЕС
10.03.2015, 17:14 (обновена 10.03.2015, 17:40)
Глинка Комитов

Снимка: © Webcafe.bg

По време на изслушването Комитов очерта като една от основните цели на касата ефективното управление на здравноосигурителните вноски и гарантирането на качеството на медицинската помощ

Глинка Комитов ще оглави НЗОК, след като кандидатурата му беше единодушно одобрена от Комисията по здравеопазване. Комитов беше предложен от парламентарната група на ГЕРБ като единствен претендент за поста.

По време на изслушването Комитов очерта като една от основните цели на касата ефективното управление на здравноосигурителните вноски и гарантирането на качеството на медицинската помощ. Той се обяви за стриктно спазване българското и европейското законодателство, както и за проява на търпение и внимание към всички лица, потърсили медицинска помощ.

Той поиска увеличаване на здравноосигурителните вноски, съвместни проверки на НЗОК и НАП в лечебните заведения, както и изваждане на групи заболявания от болничната и прехвърлянето им в извънболничната помощ.

Комитов се обяви и за повече права на контролните органи на НЗОК и най-вече на контрольорите, които проверяват трудовите договори и отпуските на специалистите, оказващите медицинска помощ.

"Всяка реално извършена дейност ще бъде заплатена, а НЗОК няма да извърши нищо без договорни отношения със съсловните организации", каза по време на изслушването Комитов, цитиран от БГНЕС. Той предложи и да бъде създадена система за мониторинг на болниците с критичен статус, както и повече прозрачност по отношение на всички разходи на лечебните заведения.

Комитов е работил в сферата на здравеопазването в продължение на 32 години. Възпитаник е на Пловдивския медицински университет. Завършил е право в УНСС. Бил е заместник-управител на НЗОК и директор на РЗОК София. Понастоящем е директор на столичната Втора градска болница.

 

Oще: герб  глинка комитов  здравеопазване  здравна каса  здравно осигурени  здравноосигурителна каса  здравно осигуряване  комитов  медицина  нзок 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани