Премиерът отчете 2 млрд. лева повече приходи в бюджета | webcafe.bg
newscafe

Премиерът отчете 2 млрд. лева повече приходи в бюджета

Webcafe.bg
30.05.2015, 18:06 (обновена 30.05.2015, 18:11)
Бойко Борисов

Пред вицепрезидента на Световната банка за Европа и Азия Лаура Тък, директора на Банката за Европа Мамта Мурти и директора на МВФ за Европа Пол Томпсън, Борисов очерта усилията на българското правителство за гарантиране на финансовата стабилност на държавата

Премиерът Бойко Борисов се похвали с 2 млрд. лева повече приходи спрямо същия период през 2014 година и отчете 1.2 млрд. лева излишък в бюджета. Пред представители на Международния валутен фонд и Световната банка Борисов обясни, че това се дължи на "специализирано звено за борба срещу контрабандата, в което влизат експерти от нашите специални служби, приходните агенции НАП и Митници, МВР и прокуратурата".

"Работим за гарантиране на политическа стабилност в България и подобряване на международната репутация на страната. В първите 6 месеца от нашето управление концентрирахме усилията си върху решаване на неотложни проблеми, но сега вече гледаме в по-далечна перспектива", каза Борисов.

Пред вицепрезидента на Световната банка за Европа и Азия Лаура Тък, директора на Банката за Европа Мамта Мурти и директора на МВФ за Европа Пол Томпсън, Борисов очерта усилията на българското правителство за гарантиране на финансовата стабилност на държавата, за борбата срещу корупцията и сивия сектор в икономиката, както и за провеждането на ключови реформи, съобщават от правителствената пресслужба.

"От изключителна важност са реформите в съдебната система, здравеопазването и образованието. Реформираме и специалните служби, които през последните 25 години работиха без устройствени закони. Имаме много добри екипи, работещи по усвояването на еврофондовете, което ни позволява да постигаме изключително сериозен напредък в изграждането на стратегическата инфраструктура на България - всеки месец откриваме магистрали, пречиствателни станции, метро, които са в пъти по-евтини от средните цени за Европа", каза още Борисов.

"Имаме добро партньорство по програмата за саниране и енергийна ефективност на многофамилните сгради. Световната банка е готова да подкрепи усилията ви за реформи. Надяваме се да се възползвате по най-добрия начин от нашата подкрепа", заяви Лаура Тък.

Oще: бойко борисов  бюджет  дефицит  излишък  мвф  премиер  приходи  световна банка  финансова стабилност  хазна 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.