Меглена Кунева ще отговаря за силовите министерства | webcafe.bg
newscafe

Меглена Кунева ще отговаря за силовите министерства

Webcafe.bg
20.11.2014, 09:17 (обновена 18.12.2014, 12:14)
бойко борисов и меглена кунева в народното събрание

Снимка: © gerb.bg

Премиерът Бойко Борисов лично ще отговаря за ДАНС и Държавната комисия по сигурността на информацията

Вицепремиерът Меглена Кунева ще отговаря за външното, вътрешното, правосъдното и военното министерство, както и за центъра за противодействие на корупцията БОРКОР, пише в."Труд", позовавайки се на заповед на премиера Бойко Борисов, с която той разпределя ресорите на заместниците си.

Кунева ще контролира още агенцията за българите в чужбина и за бежанците.

Борисов лично ще отговаря за ДАНС и Държавната комисия по сигурността на информацията.

Томислав Дончев ще упражнява контрол над икономическите министерства - финансите, икономиката, регионалното развитие, енергетиката, транспорта, земеделието и околната среда. Той отговаря също и за държавния резерв, ДКЕВР и агенцията по приватизация.

Министерство на туризма ще бъде наблюдавано от вицепремиера Румяна Бъчварова. Нейна орговорност ще са също образователното, културното, здравното и спортното министерство, както й НСИ, Комисията за регулиране на съобщенията и агенция „Архиви".

Социалният вицепремиер Ивайло Калфин освен собственото си министерство, ще се грижи за Агенцията за закрила на детето, за компенсационния жилищен фонд и за Агенцията за професионално образование и обучение.

Конституцията и Устройственият правилник на МС не разписват точно какви са координиращите функции на вицепремиерите в техните ресори и каква е субординацията им със зачислените им министри. Практиката е показала, че това зависи главно от заетостта и личността на съответния вицепремиер.

Oще: бойко борисов  вицепремиер  ивайло калфин  кабинет  кунева  меглена кунева  министерства  правителство  румяна бъчварова  томислав дончев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани