НА ЖИВО: Последният дебат Цецка Цачева vs. Румен Радев | webcafe.bg
newscafe

Последният дебат Цецка Цачева vs. Румен Радев

Webcafe 10.11.2016, 18:51 (обновена 11.11.2016, 08:58)
Цецка Цачева и Румен Радев

Снимка: © Webcafe.bg

Кой печели президентския дебат по БНТ1?

Отговор Гласували  
Румен Радев 1836
Цецка Цачева 522
Нито един от двамата 255
Добрина Чешмеджиева 156
Общо гласували: 2769  

Кой беше по-убедителен?

Румен Радев 1873
Цецка Цачева 538
Нито един от двамата 358
Общо гласували: 2769  

Кой беше по-подготвен?

Румен Радев 1705
Цецка Цачева 687
Нито един от двамата 377
Общо гласували: 2769  

Кой беше по-искрен?

Румен Радев 1733
Цецка Цачева 564
Нито един от двамата 472
Общо гласували: 2769  

Промени ли дебатът решението ви за кого да гласувате?

Да, убеди ме да гласувам за Румен Радев 1012
Да, убеди ме да гласувам за Цецка Цачева 366
Убеди ме да зачертая "Не подкрепям никого" 125
Убеди ме да не гласувам на балотажа 175
Не, дебатът нямаше значение, вече съм решил(а) за кого да гласувам 1091
Общо гласували: 2769  

Webcafe.bg излъчва на живо последния президентски дебат между двамата претенденти за балотажа Румен Радев и Цецка Цачева.

Дебатът започва точно в 20:30 ч. по БНТ1, модератор на разговора е Добрина Чешмеджиева. Очакваме коментарите и реакциите ви тук:

 

ДЕБАТЪТ ПО МИНУТИ:

 

22:10 ч. - Очакваме мненията ви след края на дебата в анкетата ни.

Анкетата, която публикувахме по време на самия дебат с един-единствен въпрос "Кой печели президентския дебат по БНТ1", получи 106 отговора в подкрепа на Румен Радев и 51 в подкрепа на Цецка Цачева.

За по-любопитните - ето и резултатите от Twitter:

22:08 ч. - Край на дебата. Време е за коментарите.

22:06 ч. - Последни думи

Румен Радев: Ние вървим към бъдещето, обърнати назад и затова се спъваме. Време е да се обърнем с очи напред. Преди 5 години ГЕРБ посочи президент и резултатите са видни. Нека сега българските граждани да направят избора.

Цецка Цачева: Конфуций е казал, че ако стоиш дълго на пръсти, падаш. Така е и с политиците. Когато не си истински, няма как да заблудиш гражданите. Тръгвам към президентската институция с опита си, с компетентността си. България трябва да спазва посоката си - да остане в Европа, защото Европа е в България. Трябва да работим за свободите, които имаме, те не са даденост.

22:05 ч. - Посланически назначения от ДС?

Цецка Цачева: Категорично Не. Ще продължа практиката на президента Плевнелиев. Има държави, в които те не се приемат добре.

Румен Радев: Познавам хора, които са работили за България, те не са доносници. Към всеки трябва да се постъпва индивидуално.

22:02 ч. - Коя е последната книга, която прочетохте по време на кампанията?

Цецка Цачева: Нямам време от кампанията, книгите ми от преди това стоят непрочетени.

Румен Радев: Не съм чел художествена литература по време на кампанията. Последната, която ми направи впечатление, е "Одисей от Багдад" - Ерик-Еманюел Шмит, описва много образно човешката драма на бежанците.

21:59 ч. - От какво не бихте се лишили, ако станете президент?

Румен Радев: Ще държа да не ме лишават от свободата. Свикнал съм да се движа свободно сред хората.

Цецка Цачева: Не бих се лишила от своите приятели и близки. Що се отнася до ограниченията - свиква се, г-н Радев, но няма да не се наложи.

21:57 ч. - На мач на националния отбор или на театрална премиера на български автор?

Цецка Цачева: На националния стадион, мога да не гледам премиерата, но ще отида на друго представление.

Румен Радев: Аз ще отида на мача, г-жа Йотова ще отиде на премиерата.

Водеща: От кой отбор сте?

Цецка Цачева: От националния... не разбирам от футбол.

Румен Радев: От националния. Иначе - от ЦСКА.

21:56 ч. - Коя ще бъде Вашата кауза?

Румен Радев: Винаги съм имал една кауза - силна, сигурна и просперираща България.

Цецка Цачева: Единството на нацията - толкова е богата.

21:55 ч. - С кой български интелектуалец бихте се съветвали като президент?

Румен Радев: Ще призова от мъртвите Петър Увалиев и Тончо Жечев, които дадоха облика на българската душевност. От сегашните интелектуалци - не бих се ангажирал с конкретни имена, много са.

Цецка Цачева: Бих разговаряла не с един и двама от моите приятели. Във всички случаи ще търся широкия диалог.

21:53 ч. - Ще подкрепите ли решенията на референдума?

Цецка Цачева: Още когато решавахме какви въпроси да влязат в бюлетината, се изказах да не се променят исканията на инициативния комитет. Щом гражданите се изказаха толкова категорично, волята им трябва да бъде зачетена и по най-бързия начин в Изборния кодекс да се вкарат тези нови правила.

Румен Радев: Категорично да. Волята на българския гражданин трябва да се уважава. Това беше много добър урок за политическата класа - да се вслушва в гласа на българския гражданин. Радвам се, че политическите сили вече започват да се вслушват с него.

21:51 ч. - Има ли бъдеще АЕЦ Белене?

Цецка Цачева: Имаме два реактора, сега стои въпросът какво правим с тях. Ако проектът е без ангажимент на държавата - бих казала да, но това ще бъде по същество нов проект, а не този корупционен формат. Въпросът е много сложен, но не искам реакторите да се нарежат на скрап.

Румен Радев: Не можем да разглеждаме АЕЦ Белене изолирано. Трябва ни цялостна енергийна стратегия. Реакторите - 5 и 6 блок - имат максимум живот до 2035 г. Какво правим оттам нататък? В тази среда трябва да разглеждане Белене. За мен - да, трябва да строим нови ядрени мощности, но как - трябва да преценят експертите.

21:50 ч. - Как може президентът да се бори с картелите?

Цецка Цачева: С две думи: върховенство на закона. Съставът на КЗК трябва да е изграден от почтени хора.

Румен Радев: С настояване. Ако няма резултати, трябва наистина да се прилагат антикорупционни мерки.

21:49 ч. - С какво ще допринесе вицепрезидентът Ви?

Румен Радев: Илияна Йотова е изключително добър комуникатор,има голям опит в медиите - ще бъде полезна и за международната политика, и за комуникирането на политиката в България и навън.

Цецка Цачева: Пламен Манушев е изключително добър човек, бих казала добряк. Верен, офицер, патриот. С неговата експертиза ще бъде полезен. На него мога да се доверя във всичко, във всеки момент.

21:46 ч. - На кого и защо бихте връчили ордени и медали?

Румен Радев: Понякога се спекулира с ордените. Трябва да се дават на хора, които са дали много, които са допринесли за признанието ни в чужбина. С удоволствие бих учредил награди за талантливи деца - вижте какво става с олимпиадите. Трябва да стимулираме тези млади хора - не само финансово, но и морално.

Цецка Цачева: Този дебат върви още от времето на президента Първанов, но при Плевнелиев нещата вече се регулираха. Бих дала орден на човек, който независимо от сферата си е допринесъл името на България да се произнася с респект.

21:45 ч. - Кой е най-добрият президент на България?

Цецка Цачева: Не мога да оценявам хората. Президентът Плевнелиев се справи добре с двете служебни правителства и кризите, които преодоля.

Румен Радев: Всички работиха в различни обстоятелства, не можем да ги класираме.

21:35 ч. - Остана ли у вас една история или проблем от кампанията, който ще разрешите, ако станете президент?

Румен Радев: В едно село на границата ми казаха "Свикнахме да живеем без пари, но молим Ви, върнете ни достойството". Българите не са се предали. Значи има кауза, зад която трябва да стои президентът. Много политици се "постараха" българинът да живее с усещането, че достойнството му е потъпкано.

Цецка Цачева: Имам много лична история, ще си позволя да я споделя в ефир. Днес един гражданин - Христо Марков от Торос - ми зададе въпроса "Вие ли сте внучката на Иван Цачев?". Престъпих завет на баша ми от смъртния одър. Да, аз съм внучката му. Аз научих след 10 ноември, когато дойдоха негови съратници и ми казаха, че дядо ми е убит от комунистите. Баща ми да ми прости - но сега е моментът да го кажа. Не ме харесват, не съм красива, не съм и толкова млада. Но да мен нарекат мен "ляв кандидат"... Искам извинение и прошка от баща ми, защото толкова години тая това нещо. Трябва да спрем с разделителните линии, дължим на децата си да познават историята. Трябва веднъж завинаги да кажем истината такава, каквато е била.

Румен Радев: Моите съчувствия, г-жо Цачева.

Цецка Цачева се разплака.

Румен Радев: Точно в тази кампания разделяхме българския народ, но вината не е моя. През последните дни видях как всички министри вкупом се юрнаха не в атаки към мен, а да разединяват нацията.

Цецка Цачева: Упрекваха ме членовете на щаба, че съм водила толерантна кампания и не съм отговаряла на нападките. Къде ли не ме разследваха, всички бяха срещу мен. Но запазих коректния изказ, не съм си позволила да нападна опонент. В понеделник ще има избран президент на България, но каузите, които имам аз, ще продължа да го работя. Искам да гледам всички хора.

21:32 ч. - Как президентът може да сплоти нацията?

Румен Радев: Затова президентът е изведен от другите власти - защото има това задължение. Вотът на българските граждани му дава силата да бъде партньор между партиите, институциите и гражданите. Той трябва да може да изслушва всички страни. Но за да имаме обединение, трябва да имаме цел - президентът трябва да ги формулира в дебат.

Водеща: Коя е българската национална цел днес?

Румен Радев: В нашата държава  всеки гражданин да може да разгърне своя талант, да има право на труд, да има спокоен и сигурен живот в среда с ясно бъдещо развитие.

Цецка Цачева: Не приемам от избори на избори да не се зачита постигнатото от предходното управление. Трябва да преодолеем този дефект на доверието. Това се постига с изготвянето на национална доктрина. Президентът трябва да започне дебата по нея. Дори когато демокрацията изисква смяна на правителства, трябва да е ясно, че посоката на развитие на България няма да бъде отклонявана. Искам образована, богата и просперираща нация - това е националният интерес. Трябва да забравим езика на омразата, защото ние всички сме част от българската нация.

21:28 ч. - Какво трябва да направи президентът - конкретно, какви промени са нужни?

Цецка Цачева: Трябва още малко време за промяната в законите за борба с корупцията. Убедена съм, че това ще доведе до по-високо качество. Това е моят професионален и житейски път - знам колко бизнесът и обикновените граждани искат справедливост.

Румен Радев: Ще направя срещи с всички, които имат отношение към съдебната реформа - включително и с "Правосъдие за всеки". Ще поискам промени и в Инспектората на ВСС, който се назначава изцяло от парламента. Има въпроси от правомощията на главния прокурор, чиято промяна изисква Велико Народно събрание. В другите държави хора лежат по затворите и се връщат милиарди от корупционни дела - а при нас?

21:22 ч. - Докъде трябва да стигне съдебната реформа?

Цецка Цачева: Направихме немалко. Сега продължаваме с антикорупционния закон, аз лично очаквах той да бъде факт до началото на кампанията. Президентът има свои заължения особено при назначенията. Няма да се поколебая, тогава когато видя, че законодателството не дава очакваната справедливост, да използва правото си да предложа промяна в конституцията в определени текстове.

Румен Радев: Козметичните промени, които бяха направени във ВСС, не са реформа. Как така за няколко часа разговори с Реформаторския блок изведнъж решихте да правите съдебната реформа.

Цецка Цачева: Аз съм вносител на първия проект за промяна на конституцията. Когато стана ясно, че няма как да мине, защото нямахме конституционно мнозинство, пред мен стоеше въпрос - дали да имаме конституционна реформа с промените във ВСС, или не. Да, крайният резултат беше крачка назад в сравнение с първия проект, но имахме конституционна реформа. Ако БСП и ДПС бяха подкрепили, щеше да мине и първият вариант. Днес човек, подкрепен от БСП, да говори подобни неща - не е сериозно.

Румен Радев: ЕК даде оценка и показа, че няма достатъчен напредък. Защо Ви е страх от Моника Маковей? Защо не отидохте на среща с нея?

Цецка Цачева: На среща не се ходи непоканен.

Румен Радев: Факт е, че беше изгонен един правосъден министър. Още когато бъда избран, ще посетя Румъния и ще се запозная с тяхната истинска съдебна реформа. Ще посетя тяхната Антикорупционна дирекция. Там има резултат. Затова Румъния ни изпреварва драстично.

Цецка Цачева: Мисля, че българските магистрати заслужават повече уважение и доверие. Вижте какви усилия се полагат.

Румен Радев: Има ли корупция по високите етажи на властта?

Цецка Цачева: А имаше ли по време на управлението на БСП?

Румен Радев: Имаше.

21:12 ч. - България от малка или голяма армия има нужда?

Румен Радев: Увеличението на бюджета за армията отива само за осигуровки. На практика той не мърда. През 2010 г. по време на Николай Младенов бюджетът на армията беше орязан с 1/4. Тогава започнаха големите проблеми на армията. Президентът Плевнелиев свика КСНС и настоя за увеличение, но премиерът каза: "Който е обещавал пари на срещата на НАТО, да ги осигури". Купуването на нов изтребител и кораби е прекрасно, но проблемите са в ежедневието. Хората напускат, те са демотивирани, нямат оборудване. Рискуват здравето и живота си. Президентът трябва да има много ясна позиция за запазване на боеспособността на армията. Нормативната база е разхвърлян двор. Гражданският контрол се превърна в гражданско управление, трябва да се върне експертизата. В момента един некомпетентен министър взема решения по теми, от които не разбира.

Цецка Цачева: През последните 25 години наистина не са отделяни достатъчно средства. Бюджетът е 1.63% от БВП за 2017 г. В съвсем скоро време ще постигнем обещаните 2%. Да, променихме закона, приехме модернизационните планове на ВВС и ВМС. Но има и сухопътни войски. По срещите в кампанията чувствам тревогата сред служителите. Ако аз днес бях президент и трябваше да реша дали да пусна този бюджет, нямаше да го направя. Трябва да върви успоредно обновяването.

Румен Радев: Когато стана онази несправедливост, Вие бяхте председател на НС, защо тогава не поставихте въпроса?

Цецка Цачева: Разликата между мен и Вас, е, че не напускам, когато видя, че не мога да убедя колегите си.

Румен Радев: Когато се предават националните интереси на България, имаш 2 възможности: да се примириш или да се бориш на друго ниво. Аз избрах да се боря на друго ниво. Когато декларирахте в НАТО, че България абдикира и няма да изгражда собствени способности и ще плаща.

Цецка Цачева: По време на съвместните учения през септември нямаше никакви плащания.

Румен Радев: Изпращаме лоши сигнали по този начин. Г-н Борисов и Ненчев се хвалят, че летят на самолети. Тези самолети летят с моя подпис за удължаване на техния ресурс.

Цецка Цачева: Правилно ли чух, че казвате "моята авиация"?

Румен Радев: Точно така.

21:06 ч. - Ако дойде вълна от бежанци на границата - какво правим?

Румен Радев: Ще свикам КСНС. Разбира се, правителството ще вземе мерки, но президентът трябва да настоява.

Цецка Цачева: Няма да има време за КСНС, решенията му са съвещателни. Трябва да се действа бързо и компетентно от службите за сигурност.

Румен Радев: Ще настоявате ли за отмяна на постановлението за интеграция на бежанците?

Цецка Цачева: Става въпрос за временно едногодишно споразумение между общините и съответен гражданин с бежански статут. През това време той е длъжен да изучава български език и да си търси работа. Това споразумение може да бъде нарушено по всяко време. А защо евродепутатите на БСП и ДПС гласува скандална резолюция за повече възможности за прием на бежанци и то в открити центрове?

Румен Радев: Обърнете се към г-жа Нинова. В постановлението пише ясно "интеграция". Защо няма лимит за приема на бежанци по това постановление. Чел съм много внимателно - на българския "европейски" лимит.

Цецка Цачева: От това постановление са се възползвали точно 9 души. Това не е сериозно.

Румен Радев: Германия вече въведе лимит за прием на бежанци. Алтернативата е да запазим нашата национална идентичност. Тук вече идват само нелегални имигранти, а не бегълци от войната.

20:59 ч. - Имигрантският поток - каква трябва да бъде политиката на България спрямо бежанците? По-скоро Орбан или по-скоро Меркел?

Цецка Цачева: Това е едно от най-големите предизвикателства. Немислимо да решим проблема с бежанците да е само възможно за България без да ползваме европейската солидарност. Да, изградихме възпрепятстващо съоръжение. Имаме много ясно и категорично поведение на правителството. Ползваме 160 млн. евро, ползваме новата агенция за брегова и гранична охрана. Имаме признание, че добре пазим границата.

Румен Радев: Да, усилията са големи, но едва през послендите месеци. Проспахме цели 2 години, оградата поскъпна 4 пъти. Защо по времето на Орешарски бяха наказани двама достойни генерали, а сега няма никакви дебати?

Цецка Цачева: Кандидат на БСП да задава въпрос на кандидат на ГЕРБ въпроси за строителство - не е адекватно. Там се изграждат пътища в тежък район. Когато става въпрос за национална сигурност, цената е последният въпрос. Това, което направи кабинетът ОРешарски, беше да отвори центровете от отворен тип за бежанци.

Румен Радев: Категорично не съм съгласен, теренът е по-лесен, качеството е по-ниско. Важно е да имаме ясна политика за защита на националната ни идентичност. Преграждане на границата, усилване на Гранична полиция и пресичане на каналджийството. Със сегашния закон армията е само придатък на Гранична полиция. Аз ще настоявам за самостоятелни операции на армията по границата - може да се случи и без промяна в закона, като кризисна мярка.

20:58 ч. - Класацията на зрителите на БНТ

20:52 ч. - Турция в ЕС?

Румен Радев: Турция категорично не е готова за членство. Скоро няма да я видим да изпълни условията на ЕС. Проблемът е какво ще става оттук нататък. Австрийският външен министър се обяви против падането на визите за Турция. Европа все повече се затваря за Турция. Президентът трябва да мисли в перспектива.

Цецка Цачева: За съжаление не е прилично да се коментират вътрешни отношения в друга държава, но това, което се случва в Турция, е важно за нас. Турция действително се отдалечава от европейския си приоритет. ЕС има много ясна политика за визите - към всяка държава критериите са конкретни и само когато те се изпълнят, може да отпаднат визите. Правовата държава, каквато е България, не дава възможност за противоречие между сигурност и човешки права.

20:48 ч. - Кои са най-важните партньори на България?

Цецка Цачева: Преди всичко - Европейският съюз. Трябва да бъдем лидер на Балканите.

Румен Радев: Въпрос към Цачева - Вие спечелихте 11 000 гласа в Турция, а турската преса Ви обяви за кандидат на ДОСТ. Охотливо пренебрегвате граждански права заради проблеми на националната сигурнсот. Какви са вашите зависимости от Турция?

Цецка Цачева: Г-н Радев, аз нямам никакви зависимости. Аз съм една българска майка, нямам никакви олигархични обвързаности, не съм разследвана за връзки с чужди посолства. Да, вярно е, че получихме непоискана подкрепа, но и в градовете в България с етническо турско население имаме много симпатизанти. Не делим гражданите по етнос.

Румен Радев: Явно това се отнася и за "Столипиново", защото там ме размазвате. Защо България не отговори на "сърдечните желания" на турския президент Ердоган?

Цецка Цачева: Външният министър Даниел Митов препоръча г-н Ердоган да ограничава чувствата си в рамките на държавата си.

20:47 ч. - Крим дойде на дневен ред

Румен Радев: По отношение на Крим има нарушение на международното право, но реалностите са такива, че там се вее руски флаг. Трябва да се търси дипломатическо решение. Най-вече трябва да мислим за нашите малцинства.

Цецка Цачева: А ако по Черноморието се развее руски флаг?

Румен Радев: Г-жо Цачева, Вие вярвате ли си? Задайте по-сериозни въпроси.

20:45 ч. - Кой е проруският кандидат?

Това е въпросът, който Цецка Цачева зададе на Румен Радев, като цитира публикации в руската преса.

Отговорът на Румен Радев: "А Вие четете ли Financial Times?".

Цецка Цачева: Отговорете ми, г-н Радев.

Румен Радев: Не сте ми началник, за да Ви отговарям. А какво пише във в. "Милиет" за Вас? Вие сте про-турският кандидат.

Цецка Цачева: Това е неистина, това е лъжа.

Румен Радев: И това, което вие казвате е лъжа.

Цецка Цачева: Аз не твърдя нищо, само цитирам пресата.

20:42 ч. - А въпросите към Путин?

Цецка Цачева: Бих заявила, че България ще води прагматична политика към Русия. Ще го поканя да посети българските курорти. Задължително ще го поканя на Панорамата в Плевен.

Румен Радев: Отношенията с Русия трябва да са на ясна и прагматична основа, ще поставя въпроса за връщане на пазарите в Русия за България. Разбира се, това ще стане през санкциите. Бих обсъдил много сериозно тази тема.

Днес след 2 години убеждения на министъра на отбраната, че българските изтребители могат да се обслужват само в Русия, най-после имаме подписан договор. Имаме много пропуснати възможности по Южен поток и АЕЦ Белене, всичко това ще бъде обсъдено.

20:39 ч. - Ако се срещнете с Доналд Тръмп - кои са първите 2 въпроса, свързани с българския интерес?

Румен Радев: Първо сигурността. Това сътрудничество трябва да продължи. Ние имаме прекрасни отношения по програмата IMET, особено при обучението на специалисти. Втората тема - инвестициите, особено в отношение на високите технологии.

Цецка Цачева: Надявам се отношенията между България и САЩ да минават през ЕС. Те трябва да бъдат основата, върху която ще водим диалога. Имаме много висока степен на доверие по темата за правоохранителната система, наши депутати посещават често САЩ, за да обсъждат тази тема. Във всички срещи, които съм имала с американски представители, съм поставяла въпроса за визите.

20:36 ч. - Какво следва след избора на Доналд Тръмп в САЩ?

Цецка Цачева: Всички следва да се съобразим с този избор, който е демократично направен. Ако бъда избрана за президент, аз ще работя с него. Тепърва предстои да видим дали този избор е добър или не.

Румен Радев: Не знам как ще се чувства г-жа Цачева при среща с Тръмп, след като преди време коментира, че е привърженик на политиката на Хилари Клинтън.

Цачева: Хилари Клинтън е по-предвидима, тъй като е позната на политическия елит. Аз не познавам политиката на Тръмп освен нещата, които обеща по време на кампанията.

Румен Радев не отговори на въпроса кой от двамата кандидати в САЩ е бил негов фаворит. "Г-н Тръмп отправи сериозни послания в кампанията си - например за рестартиране на американската икономика и по отношение на НАТО. Ние имаме традиционно добри отношения със САЩ, така че смяната на една личност няма да повлияе на връзките ни"

20:33. ч - Най-големите грешки на прехода

Румен Радев: "Хората имаха големи надежди за просперитет. Това обаче се случи само за малка част от хората. Те не могат да се възползват от преимуществата на демокрацията. Неспособността на държавата да се справи с корупцията е грешка".

Цецка Цачева поиска Радев да обясни каква е ролята на БСП за провалите на политиката в първите години на прехода.

Отговорът на Радев: "Определо БСП има вина за тези резултати, които виждаме днес. Както има вина и Вашата партия, г-жо Цачева".

Цачева обаче на отговори на въпроса.

20:31 ч. - Десети ноември

Разочарование или надежди донесе 10-ти ноември? Според Румен Радев - и двете. "Комунизмът не може да се използва за оправдание на всички проблеми".

Според Цецка Цачева - историята след 10 ноември е история на подем за България. "Има нещо символно в това, че ден след падането на Берлинската стена падна и комунистическият режим. В същото време има тъга, че за съжаление у нас нещата не се случиха по най-добрия начин в сравнение с други страни"

20:30 ч. - Дебатът започна

Време е за 90 минути с претендентите за държавен глава Румен Радев и Цецка Цачева. Кандидатите знаят темите, но не и конкретните въпроси от дебата, каза водещата Добрина Чешмеджиева. Тя уточни изрично, че "нито един от двамата кандидати не е поставял предварителни условия" на БНТ.

20:20 ч. - Да се преброим

Докато очакваме началото на дебата, напомняме, че можете да гласувате и в анкетата ни - За кого ще гласувате на втория тур?

Какви са мотивите ви да (не) подкрепите един от двамата кандидати на втория тур? Ако се колебаете или сте решили със сигурност да не гласувате - защо?

20:15 ч. - Обратното броене започна.

Цецка Цачева и Румен Радев вече са в сградата на БНТ1, а до дебата остават броени минути. Пишете ни в коментарите - кой от двамата кандидати ще се представи по-добре? Каква би била печелившата стратегия тази вечер?

Oще: facebook  like бутон  бнт1  бойко борисов  българска национална телевизия  герб  дебат  дебатът на цецка цачева и румен радев  добрина чешмеджиева  кой спечели дебата цецка цачева румен радев  коментари  реакции  румен радев  телевизия  фейсбук  цецка цачева 


Още от Политика

Най-коментирани