Кабинетът отмени решението на кабинета "Орешарски" за "Юлен" в Банско | webcafe.bg
newscafe

Кабинетът отмени решението на кабинета "Орешарски" за "Юлен" в Банско

Webcafe.bg
07.01.2015, 13:56 (обновена 07.01.2015, 17:34)
Банско

Снимка: © Photo.Bansko.net

Промяната в концесията бе приета в края на предишния кабинет

Правителството отмени решение на кабинета за концесия на „Юлен", която трябваше да изгради ски зона в Банско, съобщава БНР.

С днешното си решение правителството отмени предишното на Пламен Орешарски, с което се възлага на министъра на околната среда да сключи допълнително споразумение за промяна на договора за предоставяне на концесия на компанията "Юлен" върху защитена територия, държавна собственост, част от Националния парк "Пирин", за изграждане и експлоатация на ски зоната в Банско. Решението беше взето в края на последния работен ден от мандата на кабинета „Орешарски".

Решението е подписано от членовете на Министерския съвет в 12 без една, преди да приключи мандатът на правителството "Орешарски", каза след днешното правителствено заседание министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. "Неприсъствено, на коляно, решението бива подписано от членовете на МС и от министър-председателя", посочи Василева.

Докладът на тогавашния министър Станислав Атанасов не е съгласуван с юридическия екип на Министерството на околната среда, каза още Василева.

Настоящият кабинет създава междуведомствена работна група, която да изясни договора с концесионера и да анализира прилаганата методика за изчисление на концесионното възнаграждение и до 15-и февруари да излезе с предложение за решение.

Преди година проверка на Върховната административна прокуратура (ВАП) по сигнал на прородозащитната организация WWF констатира основания за нарушения в ски зона "Банско" относно пълното спазване на закона при строителството на обектите. Поради липсата на данни за престъпление обаче, преписката беше изпратена за допълнителни проверки в компетентна Окръжна прокуратура - Благоевград, тъй като, ако има закононарушения, виновни могат да са или лицата от концесионера "Юлен" АД или администрацията на община Банско.

Oще: банско  кабинет  министерство на околната среда  околна среда  правителство  ски  ско зона  юлен 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.11.2011, 13:00

1 Govedo13 | 07.01.201517:46

Цеко е цакал на Орешко, а не на Боко.
Сега ще цака на Боко и всичко ще е наред.
   

оценка

+0 -0