7 пъти по-малко мигранти са влезли през Турция за 2017 г. | webcafe.bg
newscafe

7 пъти по-малко мигранти са влезли през Турция за 2017 г.

Webcafe
06.10.2017, 17:02 (обновена 06.10.2017, 17:05)
граница

Натискът от страна на нелегални имигранти на българо-турската граница е намалял пет пъти за една година. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев в Народното събрание.

В граничната зона са задържани общо 410 лица до края на септември 2017 г., а за цялата 2016 г. броят им е 3049 души. Турските гранични служби са задържали 381 нелегални имигранти през тази година на фона на пет пъти повече през 2016.

"Миграционният натиск продължава да бъде най-голям на българо-турската граница. Зоните на отговорност на граничните полицейски управления в Свиленград и Малко Търново. Има и единични случаи, опити за преминаване на плавателни съдове с мигранти от Турция през Черно море. Крайната им цел не е България, реагирали сме", каза Валентин Радев.

Депутатът от "Обединени патриоти" Димитър Бойчев предупреди, че поддръжката на оградата по българо-турската граница е занемарена, част от изградените шахти и отводнителни съоръжения са запушени от наноси след летните дъждове, има и засегнати пътища.

Диана Саватева от ГЕРБ изрази становище, че "е добре да се помисли за опростяване на процедурите за поддръжка на оградата".

Oще: българо-турска граница  валентин радев  граница  мвр  мигранти  нелегални имигранти  ограда  турция 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.