НС проверява комплекта на Държавен вестник и в. „Телеграф“ | webcafe.bg
newscafe

НС проверява комплекта на Държавен вестник и в. „Телеграф“

Webcafe.bg
01.04.2015, 18:15 (обновена 01.04.2015, 18:30)
Цецка Цачева

Снимка: © Бгнес

Държавен вестник се чете от много съдии, адвокати и прокурори

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева разпореди проверка за вчерашния комплект на Държавен вестник и в. „Телеграф".

Клиентите на разпространителите от „Доби Прес" получиха вчерашния брой на в. „Телеграф" като „бонус" към изданието, за което са се абонирали, включително и Държавен вестник, специално издание на Народното събрание.

Друг бонус бе специална притурка на в. „Телеграф" с втората част на тяхно "разследване" за КТБ, под заглавие „Грабежа на века".

„Съгласно договора изпълнителят няма право и следи да не се влагат рекламни материали в разпространяваните от него екземпляри на „Държавен вестник, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Държавен вестник се финансира от субсидията на Народното събрание и по закон може да излиза с притурки, ако представляват обемни говори, а не издания с търговска цел.

Ако бяхте абонирани за в. „24 часа", щяхте да получите днешния брой на в. „Телеграф". Ако бяхте абонирани за в. „Телеграф", щяхте да получите два еднакви броя. Ако те бяха поръчали това да се случи в ден, когато не излиза Държавен вестник, например четвъртък, нямаше да има проблем", обясни изпълнителният директор на фирмата Атанас Алексов.

Разпространението на печатното издание на „Държавен вестник" чрез абонамент и ръчна продажба се извършва след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки и сключен договор за възлагане на обществена поръчка. Ако се установи нарушение, договорът ще бъде развален.

Oще: вестник телеграф  вестници  държавен вестник  медии  разпространение  телеграф 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани