ГЕРБ се разграничи от „реформата на Танев" | webcafe.bg
newscafe

ГЕРБ се разграничи от „реформата на Танев"

Webcafe.bg
11.11.2015, 15:21 (обновена 11.11.2015, 15:33)
Тодор Танев

Снимка: © Webcafe.bg

Тодор Танев се отказа да съкращава броя на часовете по физкултура в училище

Промените на МОН в учебните програми и образователните стандарти не са заложени в приетия Закон за предучилищно и училищно образование. Това каза на брифинг председателят на парламентарната комисия по образованието и науката Милена Дамянова от ГЕРБ. Дамянова е и вносител на училищния закон.


Тя посочи, че стандартите за учебен план, за общообразователната подготовка, които се разискват в момента, са единствено и само в компетентността и отговорността на министъра на образованието и науката.

„Подписът, който стои под тези стандарти е единствено на министъра на образованието и науката и за това считам за некоректно да се обвинява парламентът в промени и да се създават внушение в обществото, че едва ли не народните представителите са заложили тези промени", каза Дамянова.

Тя отрече да има конфликт с министъра на образованието Тодор Танев, както и парламентът да е притискал МОН с кратки срокове за разработване на стандартите и учебните програми.

„Още през месец април министърът на образованието сподели пред комисията, че тези стандарти ще бъдат готови до началото на лятото и се разработват", каза тя. Дамянова подчерта, че парламентът се съобразява със сроковете на министерството.

Междувременно министърът на образованието Тодор Танев се отказа от съкращаването на часовете по физкултура в училищата и посочи, че тя ще се изучава както досега.

Окончателният вариант на промените ще излезе в петък.

Oще: герб  гимназия  дамянова  закон за училищното и предучилищно образование  красен кралев  милена дамянова  министерство на образованието  министър на образованието  мон  образование  образователни стандарти  тодор танев  учебни планове  училище  училищно образование 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

2 partci | 11.11.201516:59

П*тьовци без топки - все не чули, все не видяли, все не разбрали, все не били те.

Чий го дирите в "парламента"?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.01.2012, 13:47

1 sizif | 11.11.201516:40

да бе да, не знаят. Сигурно е вярно. Милена Дамянова, която беше зам. министър на корумпирания Игнатов (беше и в тефтера на Филип Златанов- и му се размина, както пишеше там), сега е председател на парламентарната комисия по образование. В края на 2012 в Народното събрание бе парламентарната комисия по образование за кражбите на Игнатов. В началото изслушаха депутатите и после знаете ли какво се случи- всички депутати в комисията от ГЕРБ си тръгнаха- 11 депутата. В медиите казаха , че комисията се е разпуснала поради липса на кворум (малка е разликата ,но съществена). 5 от тези 11 бяха в следващия парламент. И пак не знаеха. Не знам , защо получават такива заплати такива НЕЗНАЙКОВЦИ. Проблема е , че знаят много добре какво правят и затова трябва всички заедно в кауша Бесен
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани