Проверете дали партия е "откраднала" ЕГН-то ви | webcafe.bg
newscafe

Проверете дали партия е "откраднала" ЕГН-то ви

Webcafe
11.02.2017, 11:53 (обновена 11.02.2017, 12:49)
жребий,президентски избори,цик

Снимка: © Webcafe.bg

Вижте дали фигурирате в подписка за изборите на 26 март

Централната избирателна комисия отново дава възможност за всеки гражданин да провери дали ЕГН-то и името му са използвани неправомерно от политическите партии, регистрирани за парламентарните избори на 26 март.

За да разберете дали данните ви са използвани, можете да проверите тук. След като получите по мейл персонален идентификационен код (ПИК) въвеждате него и името си и ще разбете дали някоя партия е злоупотребила.

Ако откриете, че данните ви са откраднати, може да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни. Подадените в ЦИК сигнали и жалби за злоупотреба с лични данни се препращат на КЗЛД по компетентност. Всеки потърпевш може да поиска заличаване от списъка, но чак след като се установи, че подписът е подправен.

При първото подобно отваряне на регистрите от ЦИК през 2014 г. се оказа, че стотици граждани са станали жертва на "кражба" на лични данни.

Oще: данни  егн  избори  лични данни  парламентарни избори  партии  партия  подписки  цик 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани