Германският външен министър на посещение в София | webcafe.bg
newscafe

Германският външен министър на посещение в София

Webcafe.bg, по БНТ
10.03.2015, 08:38 (обновена 10.03.2015, 08:52)
Франк-Валтер Щайнмайер

Снимка: © Getty Images

Франк-Валтер Щайнмайер ще обсъжда политически и икономически въпроси

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер пристига на официално посещение в София. Той ще се срещне с премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и българския си колега Даниел Митов.

При срещите ще бъдат обсъдени не само политически въпроси, но и икономическите и обществени отношения между България и Германия.

Нито от София, нито от Берлин обаче предварително се споменава проблемната тема за приемането на България в Шенгенската гранична зона, предава БНР. През последните месеци Германия не се е обявявала категорично "за" или "против" българското членство, но в европейската преса страната още е слагана в групата държави, които блокират шенгенското разширяване. Те поставят условия за резултати в борбата с корупцията на по-високите етажи и организираната престъпност.

Щайнмайер ще се срещне и с партии от опозицията, без германското посолство да уточнява кои.

Oще: българия  германия  ес  икономически въпроси  политика  франк валтер щайнмайер  франк-валтер щайнмайер  шенген 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.12.2012, 10:07

50 Борката | 10.03.201523:56

аз пък дочух друго, фашизираният външен министър, дошъл да прави европеска армия!?
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

49 Conspirator | 10.03.201523:45

Браво!
Събрахте четири другарчета да праскат минуси,ама тук,в ''Кафето''не е като в папагалчето на ''Ройтерс''-в-к ''Дневник'',където служебната ''бибитка''ще ти набие 300-400 минуса.
Та за какво казват,че дошъл германският външен министър?За ''Шенген''ли?Аз пък чух друго,че ако Гърция напусне Еврозоната над един милион емигранти в тази държава щели да си опитат късмета в България.Един вид,в Европа сме,ама не съвсем.Да се чудиш на акъла на тези дето правят новините....
Смее се
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

48 Conspirator | 10.03.201522:23

Ето го и Деосвински.
Да кажа нещо за генезиса на думата р е в о л ю ц и я.
Първото значение на думата е ''обратно ПРЕтълкуван''.За първи път революция е извършена през 1688 година в Англия.Тази на Кромуел,като единствен видим резултат е даване на подслон на европейските евреи,които по това време са немили-недраги/гонени/в цяла Европа/с изключение на Холандия,където пък не се чувстват никак,ама никак сигурни за живота си и /апропо/за парите си.
Второто значение на думата революция е легитимно след Френската революция.Думата вече означава „промяна, внезапен поврат, новост“.Минаваме през всички видове европейски революции между 1800 до 1905 година за да стигнем до ''big revolution''-Великата Октомврийска касапница.След тази година значението на думичката революция вече е ''насилствен политически преврат''
В година 1944 в България се случва Велика народна революция/днес се води за комунистически преврат/,а в година 2014 се случва ''революцията'' в Украйна.Значението отново е,както през 1688 година.Сещате ли се...''обратно претълкуване'',каквото и да означава това.
Любопитен факт е,че за последните ,близо 350 години стават една камара революции и все Народът е решил така.Нещо като да вярваш в дядо Мраз или,че щъркелите носят бебетата,ама хората си вярват.До 1688 година светът е карал някак си и без революции,но оттам нататък мине не мине и тресне някоя революция/народна/.
Както казва Пепе-да,ама не!Не е имало преврат в Украйна.Имало е революция и при това народна,ама понеже са много заспали украинците им пуснаха ''подгряваща''група от снайперисти.Кеф ти полицай,кеф ти протестиращи.Ето го и Деосвински,като неосъзнат авангард на революционното движение.Громи тъпите мурзилки и се изживява като буревестник/като този на Максим Горки/.
   

оценка

+1 -5

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

47 deowin | 10.03.201521:31

>пълен абсурд да се свалят с революция правителство, което не е изпълнило обещание

Глупости.
Естествено, че целият народ ще въстане, ако правителството не изпълнява дадено обещание за обща проевропейска насоченост, а изглежда да се нагъзва на Путин. Хелоу!

Апропо, също толкова голяма глупост е как САЩ били провокирали Русия да анексира Крим, зер иначе щели да строят военни бази. Украйна кандидатства за членство в НАТО през 2008 и беше отхвърлена, което изобщо не подкрепя идеята, че САЩ всячески се домогва да строи военни бази там - иначе още през 2008 можеше. Освен това американците все още не бяха наоколо, когато се случи анексирането на Крим. Хората на ЕС бяха.

Путин анексира Крим за да накаже украинците, които с Майдана му показаха, че наистина искат да се насочат към Европа, а не към неговия Евразийски съюз. Чието име, според мен, изобщо не би трябвало дори да започва с "Евро", защото създава изцяло грешната представа, че има нещо общо с Европа, каквото по замисъл няма.
   

оценка

+5 -1

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

46 Dox | 10.03.201519:29

А моето лично мнение е, че се използват двойни стандарти - от САЩ, а до скоро и от страните от Западна Европа. Казвам до скоро, защото в последните 1-2 месеца Германия и Франция нещо взеха да се опитват да обръщат палачинката. Останалите, като Великобритания например, още си пеят старите песни.

В последните години ЕС и Русия задълбочиха доста сътрудничеството - най-вече Русия и Германия. Заговориха за евразийски съюз - от Лисабон до Владивосток. Нищо не пречеше този съюз да се осъществи, а към него щеше да се присъедини и Китай. Не взимам пред вид и други държави като Турция и т.н. Нали си представяте каква сила и мощ щеше да представлява един такъв съюз. Именно това сериозно обезпокои САЩ. За това и си поставиха като първа цел да попречат за създаването на този съюз на всяка цена. Според мен, това потвърждават събитията в момента. Нищо чудно, намеренията на Албания и Косово /аз съм един от проспалите тази новина Много щастлив / да са насочени пак към изпълнението на тази цел.

А що се отнася до немецот - господина Станишева се изказал от Страсбург, че видите ли, немецот бил дошел в много подходящ момент, тъй щото нашето правителство да постави на високо европейско ниво въпроса за присъединяването ни към Шенген. Чини ми се, че като нищо може да е обсъждан въпросът с бежанците в контекста на присъединяването ни в бъдеще - какви ангажименти следва да поемем, така че да си стоят тука и да не щъкат много-много, най вече в Германия. Какво ще струва това и кой каква част да поеме от разходите. Ма знам ли. По такъв въпрос би следвало да цъфне тук представител от Брюксел - на ниво ЕС, макар че преди 2 години стрина Меркелица отиде в Лондон да кандардисва ингилизите да не напускат ЕС. Тогава се чудех защо Меркел, а не Барозу, например. както и да е - ще разберем.

А, да не пропусна да попитам и Пепето: А бе Пепе, каква СЪВЕТСКА Русия те гони тебе бе, брато?
   

оценка

+2 -7

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

45 pepe | 10.03.201518:48

Да, ама не.
Това, че било "държавен преврат", че и "класически", си е твоето лично мнение, което се различава от моето лично мнение.
А моето лично мнение е, че когато хората чуха, че Янукович иска да ги прави част от Евразия, наместо от Европейския съюз, те не го издържаха и го свалиха.
А аргументите,които го подкрепят са, че Украйна официално беше декларирала линия на сближаване с ЕС с перспектива - членство. Това беше политика, приета и от партията и правителството на Янукович, когато дойдоха на власт. Това беше условието, с което те взеха властта в Украйна. Когато те измениха на това важно за много хора там условие, хората ги свалиха от власт.
И тук ако някое правителство се опита да ни извади от ЕС и да ни прави част от някаква "Евразия" мисля, че ще се случи същото. Поне 60 и няколко процента от населениетона България /срещу максимум 10-15%/ са на това мнение.
   

оценка

+3 -2

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

44 Conspirator | 10.03.201518:36

Пепе,нека се разберем за някой базови дефиниции.
В Украйна беше извършен държавен преврат.Класически.Както и да го наричат-революция,тържество на здравият разум,победа на ''демократичните''сили и т.н.Това не променя факта,че в една европейска държава беше извършен държавен ПРЕВРАТ.
Това,което в момента се случва в момента в Донбас,щеше да в пъти по-брутално в Крим и тези милион и двеста хиляди руснаци вече щяха да са прогонени от Крим.
Справка.От територията на Донбас вече са прогонени над един и половина милиона руснаци.По данни на ООН,а не на КГБ.
Щеше ми се да познаваш по-добре методите и историята на онези касапи-болшевиките,за да разбереш какво,всъщност се случва в Украйна.
   

оценка

+2 -7

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

43 pepe | 10.03.201518:36

Въобще усещаш ли се в какво блато /с потенциален геноцид/ нагазваш с "етническия състав"?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

42 pepe | 10.03.201518:32

А за "етническия състав" в циганските махали какво да кажем?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

41 pepe | 10.03.201518:29

"Етническия състав" викаш Конспиратор... А какъв е етническия състав в Родопите? А?
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани