Орхан Исмаилов готов да се оттегли | webcafe.bg
newscafe

Орхан Исмаилов готов да се оттегли

Webcafe.bg
19.11.2014, 19:05 (обновена 18.12.2014, 12:15)
43-то Народно събрание

Зам.-министърът на отбраната, срещу когото се обявиха ПФ, е готов да се откаже от поста си, ако от това зависи съдбата на правителството

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, срещу когото се обявиха от депутатите, е готов да подаде оставка, ако от това зависи съдбата на правителството. Той посочи,че България има нужда от стабилно правителство и реформи.

"Аз не се чувствам чак толкова значим и важен фактор, че да разтърсим държавата", каза Исмаилов пред БНР. Номинацията му е дошла лично от министъра на отбраната Николай Ненчев, който го е поканил в екипа си.

"Хората на високите етажи във властта, естествено, че винаги очакват такива удари. Аз гледам професионално на нещата. Мен постовете не са ме интересували чак толкова много през периода, когато съм ги заемал. Аз съм човек, който държи на себе си. За мен не е никакъв проблем да си подам оставката. Оставката на един министър, зам.-министър или човек от изпълнителната власт винаги трябва да е в джоба му", каза още той.

Той допусна, че зад позицията на ПФ може би стоят други желания. Той посочи, че е разбрал за идеята на националистите да оглавят парламентарна комисия по енергетика. По повод думите на Валери Симеонов, че е недопустимо представител на "протурска партия" да влиза в управлението, Орхан Исмаилов уточни, че никога не е членувал в политическа партия и в момента също е така.

"Аз мисля, че ще си използвам конситуционно установените права и ще си търся правата в съда. Доколкото разбирам, г-н Симеонов ме е нарекъл едва ли не турски агент. Знаете ли, че аз в Турция съм ходил два пъти", каза Исмаилов.

ДПС също защити Орхан Исмаилов. Според ДПС е недопустимо различие от етнически, религиозен, езиков и културен характер да се представят като политическата демаркационна линия в обществото.

Исмаилов е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и бивш член на Комисията по разкриване на досиетата. Tой завършва военния университет "Васил Левски" и право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". През 2012 г. става доцент с монографичния труд „Защита на класифицираната информация в условия на кризи - стратегически приоритет на политиката за национална сигурност".

Oще: депутати  кабинет  министерство на отбраната  министър  народно събрание  нийолай ненчев  орхан исмаилов  отбрана  патриотичен фронт  правителство  пф 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.