Австрийска правителствена делегация на посещение у нас | webcafe.bg
newscafe

Австрийска правителствена делегация на посещение у нас

Webcafe, МС
12.03.2016, 15:38 (обновена 12.03.2016, 17:20)
бойко борисов, Йохана Микл-Лайтнер, Ханс-Петер Доскоцил, николай ненчев

Снимка: © government.bg

Посещението на министрите на вътрешните работи и на отбраната и спорта на Австрия Йохана Микл-Лайтнер и Ханс-Петер Доскоцил е във връзка със сигурността на външната граница на ЕС

На срещата в Министерски съвет с министрите на вътрешните работи и на отбраната и спорта на Австрия Йохана Микл-Лайтнер и Ханс-Петер Доскоцил, които са на посещение у нас, премиерът Бойко Борисов заяви, че България полага сериозни усилия и прилага стриктно всички разпоредби на европейското и шенгенското законодателство за овладяване на миграционния натиск.

Той настоя, че е важно всички страни на първа линия да могат да разчитат на подкрепата на Евросъюза за опазването на външните граници на общността и добави, че България е информирала Европейската комисия потребностите и допълнителните нужди на страната във връзка със заложените в националния план мерки срещу мигранския поток.

По време на разговора си с двамата австрийски министри премиерът аргументира и позицията, която Борисов е изразил в писмото си до председателя на Европейския съвет Доналд Туск вчера, а именно ЕС да се погрижи за защитата на всички свои външни граници, в това число българо-турската.

Министър-председателят добави, че очаква тази позиция да бъде взета под внимание при подготовката на заключенията за предстоящата среща на европейските държавни и правителствени ръководители.

На срещата присъства и министърът на отбраната Николай Ненчев. По неговите думи Австрия категорично подкрепя България в усилията ѝ да защитава външната граница на Европейския съюз. Миистър-председателят изтъкна, че бихме оценили високо подкрепа и от страна на Австрия.

Ненчев получил уверение от австрийския си колега Ханс-Петер Доскоцил, че разговорите за сътрудничество в тази насока ще продължат.

По-късно днес австрийската делегация и българските министри на вътрешните работи и отбраната ще посетят района на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Елхово.

Целта на посещението е да бъдат запонати австрийските гости с предприеманите от страната ни действия за охрана на българско-турската граница.

Oще: австрийски министър на спорта и отбраната  австрия  бойко борисов  евросъюза  ес  йохана микл-лайтнер  миграционен натиск  миграция  министър на външните работи на австрия  николай ненчев  официална визита  румяна бъчварова  ханс-петер доскоцил  шенген  шенгенско законодателство 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани