Бойко Борисов помилва Владимир Писанчев | webcafe.bg
newscafe

Бойко Борисов помилва Владимир Писанчев

Webcafe.bg
20.12.2014, 17:52 (обновена 20.12.2014, 17:58)
бойко борисов

Борисов обяви, че първата задача, която е възложил на ДАНС е "да помогнат да се събере всичко от сивата икономика, да влезе в бюджета - да има и за Коледни, да има и за Великденски надбавки".

Премиерът Бойко Борисов даде сигнал, че правителството няма да форсира смяната на професионалното ръководство в ДАНС и МВР.

"Що се касае до службите, предлагам да бъде по-търпеливи, по-толерантни", каза министър-председателят пред Дарик.

Борисов "похвали" работата на службата за сигурност спрямо външните заплахи за националната сигурност, но омаловажи ефектите от провала по гарантирането на финансовата сигурност на страната.

"Мнението ми е, че във външнополитически план в контраразузнавателната си дейност ДАНС се справя прекрасно. Във вътрешен план може да се допуснали слабости. Аз съм казал на Писанчев, че искам специално да ми подаде за финансовото разузнаване и финансовия контрол", обяви Борисов.

По думите му председателят на ДАНС е декларирал, че "има наказани, уволнени включително" служители на агенцията за национална сигурност във връзка с контрола върху финансовото разузнаване.

Борисов обяви, че първата задача, която е възложил на ДАНС е "да помогнат да се събере всичко от сивата икономика, да влезе в бюджета - да има и за Коледни, да има и за Великденски надбавки".

Истинската причина за нежеланието на премиера да се разграничи от наследените ръководители в МВР и ДАНС - Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, се оказа нежеланието му да връщат обвиненията в политически контрол върху службите за сигурност, които белязаха първия мандат на ГЕРБ.

Той заяви, че "не иска да си вкарва проблем", а иска "да вижда как се строи в тази държава".

"Знам, че това няма да се хареса на много хора, но ГЕРБ направи много добри неща в първия си мандат. Това, което беше създадено като негативно отношение в обществото, беше полицейщина, подслушване. Цветанов казва - и аз му вярвам на Цветанов, че абсолютно не е вярно такова нещо. Но това усещане остана", коментира Борисов.

 

Oще: бойко борисов  владимир писанчев  герб  данс  контраразузнаване  мвр  писанчев  полицейщина  полиция  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани