Бизнесът на Делян Пеевски излиза на светло | webcafe.bg
newscafe

Бизнесът на Делян Пеевски излиза на светло

Webcafe.bg
27.08.2015, 14:20 (обновена 27.08.2015, 14:24)
делян пеевски в пленарна зала по време на дебатите по избора на нов министър на вътрешните работи

Снимка: © webcafe.bg

За първи път Делян Пеевски "излиза на светло" по отношение на корпоративните си интереси

Името на депутата от ДПС Делян Пеевски се появи за първи път в Търговския регистър - като собственик на три търговски дружества в съдружие с майка си - Ирена Кръстева.

От днес Делян Пеевски е съдружник в "НСН Инвестмънт" ООД с дял от 9000 лева срещу 1000 лева на Ирена Кръстева. Фирмата е регистрирана на 20 юли 2015 г. и досега е било еднолично дружество с ограничена отговорност.

Компанията е вписана с предмет на дейност: търговско представителство и посредничество, консултантски услуги, сделки с интелектуални собственост, комисионни сделки, продажби, внос и износ на стоки, както и извършване па всякакви други сделки и/или дейности, които не са забранени от българския закон.

Регистрирана е на ул. "Екзарх Йосиф" 119 в София - адресът, на който се намират редакциите на в. "Телеграф" и "Монитор".

Според информация на в. "Капитал" същото дружество е придобило 5% от акциите на "Булгартабак холдинг" от "Табако Инвестмънт" на Петър Манджуков.

Пеевски е и съдружник на майка си с равни дялове в "Био Уотър" ООД. Команията е регистрирана на 17 юли 2015 г. , на същия адрес като "НСН Инвестмънт" и е с предмет на дейност "Производство и търговия със стоки, търговско представителство и посредничество, консултантски услуги, сделки с интелектуална собственост, комисионни сделки, внос и износ на стоки, както и извършване на всякакви други сделки и/или дейности, които не са забранени от българския закон".

По идентичен начин Пеевски вече е вписан като съсобственик в "Био Уотър Инвестмънт" ООД.

Това е първият случай, в който Пеевски "излиза на светло" по отношение на корпоративните си интереси. Регистрацията му в Търговския регистър се случи няколко дни след като "Българска медийна компания" на Ирена Кръстева пожела да придобие компанията, която притежава "Канал 3".

Очаква се до дни да бъде вписано и прехвърлянето на акциите на Ирена Кръства в БМК (50% от собствеността) на депутата от ДПС.

Oще: био уотър  био уотър инвестмънт  булгартабак  българска медийна компания  делян пеевски  ирена кръстева  нсн инвестмънт  петър манджуков  търговски регистър 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.03.2014, 09:08

1 Bono | 27.08.201515:11

Ако мога да перифразирам заглавието "Делян Пеевски, трябва да крие по-малко от своя бизнес".

Какво остана? ЛаВка? Булгартабак? Няколко строителни фирми...Левски ФК...
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани