Създава се съвет за подготовката ни за членство в еврозоната | webcafe.bg
newscafe

Създава се съвет за подготовката ни за членство в еврозоната

Webcafe.bg
01.07.2015, 13:19 (обновена 01.07.2015, 13:24)
Евро

Сред основните функции на Съвета ще бъде разработване на проект на Национален план за въвеждане на еврото в България

Правителството създаде Координационен съвет за подготовка на България за членство в еврозоната с председател министъра на финансите, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Членовете на съвета са заместник-министър на финансите, подуправител на Българската народна банка, член на Комисията за финансов надзор, заместник-министри на икономиката, външните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, правосъдието и други.

Съветът ще се подпомага от експертни работни групи, които ще осъществяват практическата подготовка за членство на страната ни в еврозоната.

Сред основните функции на Съвета ще бъде разработване на проект на Национален план за въвеждане на еврото в България, изготвяне на предложение до Министерския съвет за определяне на целева дата за приемане на еврото, организацията и координирането на практическата подготовка на страната ни за членство в еврозоната и ръководство и координиране на работата на експертните работни групи.

Съвет по енергийна сигурност към Министерския съвет пък ще координира националната политика в сектор енергетика и ще определя приоритетите на България в рамките на Европейския енергиен съюз, реши на заседанието си правителството.

Oще: евро  еврозона  съвет  финанси  членство 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани