Матурите са най-успешни от години насам, смята Танев | webcafe.bg
newscafe

Матурите са най-успешни от години насам, смята Танев

Webcafe.bg, БНР
24.05.2015, 16:00 (обновена 24.05.2015, 16:08)
Тодор Танев

Министърът на образованието и науката професор Тодор Танев заяви, че тазгодишнте матури са най-успешните от години насам и той лично е доволен от оргазнизацията и провеждането на зрелостния изпит

Министърът на образованието и науката професор Тодор Танев заяви пред БНР, че тазгодишните матури са най-успешните от години насам.

Той изяви надежда, че проверката, която се прави oтносно случая с изтеклите отговори на това кой ще се падне на матурите, ще даде резултати.

Министърът каза, че е доволен от оргазнизацията, че грешки винаги има, но това били изолирани случаи.

"Явиха се хиляди ученици, важното е, че мина спокойно, а и това е първата година, в която ние успяхме да затегнем малко повече дисциплината. Три пъти повече са тези, които са хванати в измама, в преписване", заяви минисътърът.

Той припомни, че изпитната задача е била генерирана сутринта пред самия него и неговия екип от 5 души.

"Осем часа по-рано е казано, че "аз съм Яворов". Само авторът е казан. Нека с този нихилизъм, който съществува в държавните институции, тази тревога, която ние генерираме с този разговор, неверието в министерството, да не помагаме на тези, които искат да го направят", обясни Танев.

Той смята, че е очевидно, че не могат да се избегнат 100-процентово случаите на изтичане на информация и както в интервю дадено преди дни, отново повтори, че министерството не е единственият орган, който трябва да гарантира намаляването на тези случаи.

"Важното е да има спокойствие в системата и това да бъдат изолирани случаи", каза министърът.

Според него българското образование все още е на ниво, независимо от това какво е мнението за него.

Доказателство за това бил фактът, че толкова много българи излизат в чужбина и "се държат чудесно там като учени, като студенти и какво ли не още".

Той се обяви и за един диалог между министерството не само с представителите на образователната система, но и с всички "работодатели, профсъюзи, местни ръководства, общественост, родители , неправителствени организации" в името на едни по-добри образователни стандарти.

Oще: българия  зрелостен изпит  изпит  матура  матури  министерство на образовнието  образование  образователни стандарти  професор тодор танев  стандарти  тодор танев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

3 паяка | 25.05.201515:35

"Матурите са най-успешни от години насам"
Не прочетох по кои критерии са оценени като най-успешни.
Когато бяха първите матури, преди години, оценяването нямаше твърда скала. То беше осъществено, като бяха отнесени едни към други най-слабите и най-добрите. Всички останали ги наместваха помежду тях. Сега дали продължава тая практика?
   

оценка

+0 -4

Регистриран на: 13.08.2014, 13:35

2 Kenny McCormick | 25.05.201514:06

Естествено, никога излагацията не е била толкова успешна и пълна. Особено бай ти Пейо Яворов да ти пожелава успех във Фейсбук...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

1 iii_krv | 25.05.201511:53

Напълно в соц- стил. Нали и бай Тошо все така повтаряше как построяваме комунизма и все повече и повече преизпълняваме и все най- най.... бла- бла.
   

оценка

+0 -0