Над 650 000 подписа за референдума на Слави | webcafe.bg
newscafe

Над 650 000 подписа за референдума на Слави

Webcafe.bg
08.02.2016, 16:01 (обновена 08.02.2016, 16:06)
Концерт на Слави на Националния стадион

Снимка: © Ku-ku Band / Facebook

За да бъде инициативата задължителна за разглеждане от парламента, са необходими най-малко 400 000 легитимни подписа от български граждани

Инициативният комитет на Слави Трифонов е събрал 673 481 подписа в подкрепа на искането за свикване на национален референдум

Днес екипът на "Шоуто на Слави", включително самият водещ, сценаристите Иван Кулеков, Тошко Йорданов, Иво Сиромахов и др., внесе няколко тома папки с подписи в Народното събрание.

За да бъде инициативата задължителна за разглеждане от парламента, са необходими най-малко 400 000 легитимни подписа от български граждани.

При 200 хиляди подписа НС може по своя преценка да обсъди предложението.

В следващите седмици предстои проверка на документацията от служителите на ГРАО.

Екипът на "Шоуто на Слави" предлага шест въпроса за национален референдум:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Доста сходна беше кампанията на варненския бизнесмен Веселин Марешки, който също лансира предложение за свикване на референдум няколко дни преди Слави Трифонов.

Марешки успя да събере около 410 000 подписа чрез листовки във веригата си аптеки.

Oще: веселин марешки  държавна субсидия за партиите  иван кулеков  иво сиромахов  мажоритарни избори  национален референдум  подписка за референдум  политически партии  референдум 2016  референдумът на слави  слави  слави трифонов  тошко йорданов  шоуто на слави 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.04.2014, 13:06

2 Fulcrum | 09.02.201611:11

Слави не знаех, че е жив още. Рейтинга му вече е близък до нулата и сега вижда възможност да влезе в политиката за да продължи да се храни.

Референдум - разбира се - нека покаже на хората, че те могат да решават. И същевременно, че идеите му са всъщност това, което хората искат ( да чуят ). След като глупаците му помогнат да се домогне до парламента, или на ТИМ-обсебеният Марешки, който странно как се промени доста последните години, от както стана "модерно" за неизвестни хора с пари да си удължават **** като влязат в политиката и се правят на велики докато съсипват и излагат страната ни. Първо бяха комунистите - идеалистични идеи за времето си и разбиранията на тогавашните хора - от които нито една не се случи. Това не спря Бай Ганьо да налапа въдицата отново и да си мисли, че Преход има и ще стане това, което му е обещано. Случи ли се? Да - но преходът беше към мутролигархизъм, вероятно сред плановете на бившите комунисти за да продължат контрола си над бившите съветски територии. След това дойде Негово Величество, който ни каза истината, но някой рецензира думите му и вместо "оправя 800 дни" излезе, че ще ни "оправи за 800 дни". Е случи ли се? Не. След това беше БСП и Станишев, Орешарски, който предаде собствения си народ и за малко докара територията България до такъв правен статут. След това бившия ръководител на мутренските ескадрони на Ипон, които обикаляха в София в района на Витошка, да, аз учех тогава и си го спомням. Опитът му като ръководител на нискоразрядния престъпен свят и образованието, получено като охранител на бай Тошо и в школите на организираната престъпност ( МВР ) беше достатъчно за Бай Ганьо да подскача в екстаз със злостно изражение, крещейки "Бойко ще ги оправи". Кои? Неговите собствени хора и бизнес ли, неговият хляб? Глупаци сме Българите и за това страдаме. Имаше една песен на Ахат - Земя на Слепци, познайте за кой е писана.

Сега е ред на видни капацитети като Слави, дето живееше в хотел няколко години и се разхождаше полугол сред гостите, Слави, който като го питате - не пее чалга - едно от основните оръжия за промиването на мозъка на Бай Ганьо по време на т.нар. преход и който се държи откровенно арогантно и явно се смята за някакъв полубог, сега е ред на същият този Слави да използва двете мозъчни клетки на масите за да продължи да си гони интересите, както и на хората, които стоят зад него. Същото важи за ТИМ-аджията Марешки, който си позволяваше дори да заплашва в ефир само преди година.

Една формула, която продължава да работи и трови главата на Бай Ганьо вече над 70 години. Дори бактериите еволюират и стават резистентни към отрови прилагани срещу тях, но Българина явно не може и това, и има нужда само от 4 години за да забрави уроците от миналото и отново да подскача победоносно в своя туземски танц. Слави и Марешки в парламента - всъщност, има ли значение вече как се казват следващата партида "политици", когато ще са същите като предходните? И причината не е в тях, а в този, който ги избира.

Такъв пост не съм писал никога през живота си, но всеки си има първи път, а явно това беше клечката.
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 16.09.2010, 13:12

1 sarfios | 08.02.201618:01

you either die a hero or live to become the villain

при нас май е...

Обраното... Браво! :3
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани