Коалиция "Калфин-Президент" се регистрира в ЦИК в подкрепа на референдума | webcafe.bg
newscafe

Коалиция "Калфин-Президент" се регистрира в ЦИК в подкрепа на референдума

Webcafe
22.09.2016, 13:21 (обновена 22.09.2016, 13:53)
калфин-президент

Снимка: © Webcafe

Коалицията на АБВ "Калфин-Президент" направи регистрация в ЦИК за участие в предстоящия референдум

Коалицията на АБВ "Калфин-Президент" направи регистрация в ЦИК за участие в предстоящия референдум.

По думите на Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ, е обезпокоителен фактът, че АБВ е единственият парламентарен формат, който към този момент се регистрира за референдума.

"Това идва да покаже, че останалите парламентарни сили, в това число ГЕРБ и БСП, нямат интерес от реален дебат по референдума и по въпросите, които са поставени в него, и това е част от неглижирането им на гражданското общество. Гражданите трябва да си дадат сметка, че тези политически сили не желаят да чуят техния глас. Не желаят да дадат смисъл на една мащабна подписка, която даде да се разбере, че в обществото има определени натрупвания и очаквания".

"Регистрацията ни за подкрепа на референдума е знак към обществото за обединение и повече независимост чрез повече граждански инициативи", заяви веднага след регистрацията зам.-председателят и говорител на ПГ Мариана Тодорова, цитирана от пресцентъра на партията.

По думите й, референдумът, който е предложен, е "позитивна провокация към политическата класа", защото касае промяна и на политическия модел. Тя допълни, че от АБВ подкрепят положителния глас и за трите предложени въпроса, въпреки че имат "коментари" по някои от тях.

В подкрепа на референдума се изказа и Любен Дилов-син. Той представи референдума като реална възможност да се постави въпросът за свикване на Велико народно събрание, което да промени конституцията в посоката, в която основно тече общественият дебат.

"Знаем, че ще е много трудно да се постигнат изискваните от закона гласове за валидност на референдума.  И затова наистина е необходима мобилизация на хората. И на ангажираните, и неангажираните с политика. Както и гражданите да следят в секциите да се дават двете бюлетини задължително", заяви Дилов.

Той подчерта, че през последните години голяма част от политическия елит прави всичко възможно да убеди хората, че нищо не зависи от гласа им и ако сега те искат да успеят наистина да докажат на себе си, че нещо зависи от гласа им, то референдумът е най-добият начин да го направят.

Дилов заяви, че на кандидата за президент на коалицията няма да му е трудно да отиде на балотаж и от "Гергьовден" мислят да хвърлят много големи усилия за пропагандирането на участието в референдума.

 

Oще: абв  ивайло калфин  коалиция "калфин-президент"  любен дилов-син  пп абв  румен петков  цик 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани