Борисов с указания към МВР за снощното убийство | webcafe.bg
newscafe

Борисов с указания към МВР за снощното убийство

Webcafe.bg
27.02.2015, 17:52 (обновена 27.02.2015, 18:03)
Бойко Борисов

Борисов и припомни, че при залавянето на Борис Борисов през 2002 година той е носел екплозиви, но е бил пуснат на свобода, защото съдът е приел, че мъжът е отивал на риба с експлозивите

Премиерът Бойко Борисов разпореди детайлна проверка на убийството на Борис Борисов късно снощи в близост до затворническото общежитие край Казичене.

"Понеже навремето имах спор във връзка със застреляния снощи на оградата на затвора. Вместо МВР да философстват по цял ден, да се стегнат да вършат работа. Още след заседанието на Министерския съвет с министъра на правосъдието да се изясни по каква работа е бил на оградата на затвора, с кои затворници се е виждал, защото камерите там не заснемат, възможно ли е там да няма видеонаблюдение, сиреч, ресорният заместник-министър по тази тема много обстоен доклад да направи и да се разясни", нареди Борисов на вътрешния министър.

"Виждате колко съм деликатен и толерантен, само напомням, че това лице аз съм го арестувал навремето още", вметна Борисов и припомни, че при залавянето на Борис Борисов през 2002 той е носел екплозиви, но е бил пуснат на свобода, защото съдът е приел, че мъжът е отивал на риба с експлозивите.

"Снощи по каква работа е бил на оградата на затвора в Казичене? Може да е бил за гъби или за нещо друго..., но 13 изстрела има в него. Някоя риба, някой шаран или сом голям може да е бил засегнат от неговите взривове и да е взел предохранителни мерки. Но тогава поне МВР си беше свършило работата, хванахме ги там, бягайки с всичко. Включително впоследствие си спомням това - докато вървяха арестите, казаха, че на още едно място има взрив за риби на езерото в Суходол, та ходихме да го разкопаем, намерихме, че има.... Щеше да си е жив и здрав - в затвора, разбира се, но жив и здрав. Сега ние трябва да говорим, че поредното убийство е станало. А беше задържан с всичко, както пише в литературата. Обаче иди докажи, че не е ходил за риба с този взрив", каза Борисов.

Междувременно стана ясно, че има свидетел на убийството.

„Мога да потвърдя, че има свидетел, но дали е очевидец или не - това са подробности, които ще се уточнят допълнително", каза Вучков пред журналисти. Той отказа да коментира по колко версии се работи.

Oще: боби белята  бойко борисов  борис борисов  веселин вучков  казичене  мвр  полиция  правосъден министър  разследване  съд  убийство край казичене 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.