Пеевски получи разрешение да купи Канал 3 | webcafe.bg
newscafe

Пеевски получи разрешение да купи Канал 3

Webcafe.bg
04.09.2015, 16:19 (обновена 04.09.2015, 16:26)
Делян Пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече може да присъедини Канал 3 към "официалната" си медийна собственост

Комисията за защита на конкуренцията е разрешила на "Нова Българска Медийна Група Холдинг", собственост на депутата Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, да придобие телевизионния Канал 3.

От съобщението става ясно, че КЗК няма да прави пазарен анализ и да изследва очакваните ефекти върху конкурентната среда, тъй като сумата от общите обороти на участниците в концентрацията за 2014 г. не надвишава 25 млн. лева, а компанията - обект на придобиване, е реализирало оборот под прага от 3 млн. лева.

Актът на Комисията за защита на конкуренцията дава зелена светлина за придобиването на Канал 3.

Намерението за сделката беше обявено на 24 август, когато беше внесено уведомление за предстояща концентрация между компанията на Кръстева и "Елит Медиа България" ЕООД, собственик на телевизията.

Едноличен собственик на НБМГ е "Балканска медийна компания", в която Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски вече си поделят по 50% от собствеността.

Дружеството притежава 100% от капитала на "Монитор", "Телеграф", "Експрес БГ", "Пресмаркет", "Компакт - Меридиан", "Политика Днес", както и на 50% от капитала на "Издателска къща Борба".

Така депутатът от ДПС Делян Пеевски присъединява и Канал 3 към "официалната" си медийна собственост в печатните издания.

Решението на КЗК може да се обжалва в двуседмичен срок.

Oще: анализ на телевизионния пазар  делян пеевски  ирена кръстева  канал 3  кзк  комисия за защита на конкуренцията  медии  медийна собственост  монитор  пазарен анализ  печатни издания  телеграф 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

1 partci | 04.09.201517:16

Ей, изпопада ми мазилката от тавана, така се изсмях.

#КОЙ
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани