Сталийски: Цветан Василев ме скара с Борисов | webcafe.bg
newscafe

Сталийски: Цветан Василев ме скара с Борисов

Webcafe
25.11.2016, 17:13 (обновена 25.11.2016, 17:23)
Александър Сталийски, Свилен Нейков, българска федерация по културизъм и фитнес

Снимка: © МФВС

Бизнесменът се обяви за жертва на рекет от собственика на КТБ

Александър Сталийски обяви, че връзките му с ТВ7 са били причина за прекратяване на отношенията му с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бизнесменът даде интервю за в. "Стандарт", за да опровергае твърденията на банкера Цветан Василев, който твърдеше, че Сталийски го е изнудвал за прехвърляне на дялове от военни заводи.

В последното си интервю от Белград мажоритарният собственик на КТБ посочва, че Сталийски е действал като "човека на Борисов за всичко" по време на първото му управление между 2009 и 2013 г., а рекетът срещу него е започнал още през 2010 г.

"След "Костинбродската афера" през 2013 г., бях заподозрян от Борисов, че съм взел участие в острите атаки и кампанията срещу ГЕРБ и личността му, в цирковете пред къщата му в Банкя, че съм част от кръга "ТВ7". Все пак много от техниката, която ТВ7 използваше, бе отдадена под наем от нас - "Ноу Фрейм Медия". Прословутият дрон, пуснат над къщата на Борисов, беше част от тази техника. Аз наистина бях част от кръга "ТВ7", доколкото защитавах икономическите и финансови интереси на семейния ми бизнес, които не отричам. Борисов ме обвини, че аз съм част от проекта, който бе създаден с цел политическото му унищожение", казва Александър Сталийски в итнервюто си за "Стандарт".

На въпрос какви са били отношенията му с Борисов преди падането от власт на ГЕРБ през 2013 г., Сталийски отговаря: "- Спортувахме, гледали сме мачове заедно. Играехме и карти, както добре знаете".

"Смешно е, че Цветан казва, че не знае в какви отношения съм с Борисов. Точно той много добре знае, защото тези отношения бяха развалени заради него и ТВ7. Доказателство за това е, че не на мен се обади да го заведа в гаража на Борисов", казва бизнесменът.

Става дума за признанията на Цветан Василев, че е потърсил помощ от Борисов през лятото на 2014 г. преди рухването на КТБ. Тогавашният лидер на опозицията го е поканил в къщата си Банкя, но изрично е поискал да направят срещата в гаража на дома му.

От интервюто на Сталийски не става ясно дали друг път е посредничил на Цветан Василев или на други лица за срещи с Бойко Борисов.

Той не коментира нито веднъж конкретните примери, дадени от Цветан Василев за принудителното прехвърляне на дялове от "Авионамс" и "Дунарит" на фирми, приближени до него. Той твърди, че от 2010 до 2013 г. хора, свързани със Сталийски, са били собственици в авиоремонтния завод „Авионамс" и на военния „Дунарит", финансирани от КТБ. Василев твърди, че е прехвърлил безвъзмездно дялове за 43 млн. лева на фирми, свързани със Сталийски. Впоследствие те са получили и 6 млн. лв. дивидент.

Сталийски беше лицето с най-голяма сделка за цесия на лична сметка след затварянето на КТБ през 2014 г. Той е съобщил за прехвърляне на вземания в размер на 20 071 000 лева и още 3 270 336 евро. Съпругата му Виолета Сечкова е направила цесия за малко над 9,9 милиона лева и още 1 636 068 евро.

Вместо това Сталийски обвинява Василев в рекет, свързан с договори за наем на студията в Герман, ползвани от ТВ7.

"Имам странното усещане, че той умишлено пропусна да сподели за многократните ми посещения в личния му кабинет на 12-ия етаж в сградата на "Цар Борис III" 159. За разлика от редовите посетители, които се записваха на входа и минаваха през сериозна охрана и детектори, аз винаги влизах през гаража на сградата, използвах неговия личен ВИП вход и асансьор. Вероятно по тази причина моето име не се появи в списъците с посетители на Василев. Вероятно по тази причина там не фигурираха и други, за които положително знам, че са се срещали с него, но те не попаднаха сред изнесените в медиите имена", коментира Александър Сталийски.

На въпрос кои биха могли да са тези други лица, той отказва да коментира.

"Всички договори, за които Цветан говори, са сключени и реализирани по време на управлението на Орешарски. Ако е имало политически рекет, то тогава трябва да съм бил човек на Орешарски. Тук се извинявам на г-н Орешарски, че споменавам името му, защото дори не го познавам", завършва Сталийски.

Oще: авионамс  александър сталийски  бойко борисов  виолета сечкова  дунарит  ктб  николай бареков  пламен орешарски  рекет  тв7  тц име  фалит на ктб  цветан василев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

1 daysydogy | 26.11.201618:35

Света вода ненапита.........
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани