Окончателно: Отпада банковата тайна при несъстоятелност | webcafe.bg
newscafe

Окончателно: Отпада банковата тайна при несъстоятелност

Webcafe.bg
25.06.2015, 14:39 (обновена 25.06.2015, 14:41)
опашка пред ктб

След обнародването на промените ще бъде представен доклад на Временната анкетна комисия за източването на КТБ

Народното събрание прие окончателно да отпадне банковата тайна при несъстоятелност на банкова институция. Това стана с последните промените в Закона за кредитните институции.

След обнародването на промените ще бъде представен доклад на Временната анкетна комисия за източването на КТБ в периода 2009-2014 година. Гласуването на промените в закона премина без дебати.

В шестмесечен срок след вписване в търговския регистър на решението за изпадане в несъстоятелност на дадена банка синдикът на банка в несъстоятелност ще оповестява имената физически и юридически лица и размера на техните влогове.

Първоначалният текст на законопроекта предвиждаше оповестяването да се случва по изрично искане на директора на Фонда за гарантиране на влоговете или на финансовия министър, но вносителите се съгласиха тази част да отпадне и оповестяването да бъде автоматизирано.

 

 

Oще: банка  банки  банкова тайна  ктб  народно събрание  несъстоятелност 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани