Павлова обвини Боршош за 9 млн. лв. загуба на НДК | webcafe.bg
newscafe

Павлова обвини Боршош за 9 млн. лв. загуба на НДК

Webcafe
27.06.2017, 09:12 (обновена 27.06.2017, 09:26)
лиляна павлова

Павлова отказва да коментира по същество твърденията на Боршош за оказван натиск да подписва незаконни обществени поръчки, но ги определя като "опит на изпълнителния директор да сведе председателството до битови проблеми и подмяна на истински важните теми от дневния ред на обществото"

НДК е натрупало 3,5 милиона лева счетоводна загуба за първите 5 месеца на годината, а общата загуба на държавното дружество от 2014 г. насам е 9 млн. лв.

С тези данни Лиляна Павлова обяснява уволнението на досегашния изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош в интервю за "24 часа".

Павлова отказва да коментира по същество твърденията на Боршош за оказван натиск да подписва незаконни обществени поръчки, но ги определя като "опит на изпълнителния директор да сведе председателството до битови проблеми и подмяна на истински важните теми от дневния ред на обществото", което по думите й е "крайно неприемливо".

От думите й обаче се разбира, че в центъра на конфликта са именно противоречия по възлагането на обществени поръчки: тя посочва, че Боршош е отказвал да й предоставя "отчети, информация и справки, както и да изпълнява законно вменените му задължения и отговорности като възложител на обществени поръчки" в продължение на 2 месеца, откакто Павлова е министър на българското председателство на ЕС.

Тя твърди още, че НДК е управляван "без бизнес-план с разписани мерки за оздравяване или преструктуриране за намаляване на загубите".

Павлова обявява, че разполага с предварителен одитен доклад за обществените поръчки в НДК, в който се съдържали "констатации относно незаконосъобразни действия при провеждането на обществени поръчки и сключените въз основа на тях договори" по време на мандата на Мирослав Боршош.

"От момента, в който се извършват интензивни строителни дейности в НДК, това е ставало без инвестиционен контрол, какъвто по закон е задължителен. Отделно, част от дейностите се извършват без разрешителни за строеж, които вече 7 месеца не са издадени", твърди още Лиляна Павлова, която до февруари 2017 г. беше министър на регионалното развитие в кабинета "Борисов 2", назначил Боршош за директор на НДК.

Oще: боршош  българското председателство 2018  лиляна павлова  мирослав боршош  ндк  обществени поръчки  председателство на ес 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 27.06.201713:53

Битови проблеми и Важни проблеми.Сравнения на Охранения.Ай сиктир за бита на на избралите Ни-важни са проблемите на управляващите.И са прави.Върховен принцип в курвенската демокрация.Избрали сте ни-духайте Го сега.Ако сте недоволни-излезте на улицата.
   

оценка

+0 -0