Петър Москов: "Продължавам да съм министър от РБ" | webcafe.bg
newscafe

Петър Москов: "Продължавам да съм министър от РБ"

Webcafe.bg, Нова тв
13.12.2015, 09:16 (обновена 13.12.2015, 09:41)
москов

Министърът на здравеопазването заяви, че оставката му е формална, заради обстоятелствата и остава в управлението, за да не се дестабилизира страната

След партийния форум на "Демократи за силна България" в Поморие, на който Петър Москов подаде оставка като зам.-председател на партията, министърът на здравеопазването заяви, че всъщност няма намерение да напуска ДСБ, но неговият избор да остане министър изисква формално да направи това.

Всичко, което може да дестабилизира страната е безсмислено, е тезата на Москов да остане в управлението. Той смята, че да промениш нещо е много трудно, ако не си "вътре".

Москов смята, че докато правителството се придържа към програмата си, ДПС "ще е вън" и че "няма да даде ей-така тази победа на ДПС".

"Вие може да смятате много неща, но ако искаме ДПС да няма отношение към управлението, ние трябва да имаме участие".

Москов заяви, че приетите промени в конституцията имат много общо с "онова, което се говореше досега" и промяната в системата на правосъдието е основна, но "не се получава като даваме оставки".

Трябва да се биеш, а не си "отиваш в къщи" и трябва "да не им даваш шанс да се върнат", заяви Москов визирайки "малки партийки" и коалиции, които биха довели страната до хаос.

Москов смята, че основно е да стане ясно дали РБ и ГЕРБ управляват ли заедно или не, в името на "стратегическа цел".

"Аз стоя от първия момент зад изпълнение на управленската програма на правителството", каза Москов пред Нова телевизия.

В същия разговор той заяви, че не оневиянва позицията на ГЕРБ за промените в конституцията и че те са направили нещо "грозно и недопустимо", и че сега е важно да се номинира смислена фигура за министър на правосъдието, която да продължи дейността на Христо Иванов.

Москов не посочи име, но заяви, че лично той е поставил намирането на министър на правосъдието за своя персонална лична мисия.

"Ние трябва да предложим смислен човек", заяви той и че в никакъв случай не трябва да се дава "шанс на ДПС да го направи".

Москов обяви, че начинът да отстояваш позиция и да направиш промяна е да участваш.

ГЕРБ да се върне към разумния диалог, а РБ да се научи да е единен, пожела Москов.

Той не знае дали други министри от РБ ще напуснат постовете си, но не би му било приятно това да се случи, защото "да отстъпваш територия не е добре".

В заключение Москов заяви, че продължава да е министтър от РБ, бил е и ще продължава да бъде такъв.

 

 

Oще: дпс  дсб  министър на здравеопазването  петър москов  реформаторски блок 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

2 Manuela Gerenova | 13.12.201510:27

Петър Москов ми звучи като "Постя, но ще си доям пържолата".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

1 pepe | 13.12.201510:03

Москов изглеждаше страхотно преди да стане министър, но след това започна да прави някой неща, които ме озадачиха - поиска да сваля пръстови отпечатъци в болниците, измисля доста спорни данъци и сега това...
А и обединяването на големи болници под една административна шапка /понеже и без това нямат достатъчно държавни административни шапки/ е доста спорно според мен - може и да намалява до известна степен административните разходи, но централизира ръководствата им, създава силна предпоставка за унификация и загуба на индивидуален характер, унищожава конкуренцията и създава предпоставка за прехвърляне на средства от успешните и добре функциониращи болници към тези, които се справят зле...
   

оценка

+0 -0