Масови смени на върха на държавната енергетика | webcafe.bg
newscafe

Масови смени на върха на държавната енергетика

Webcafe.bg
26.11.2014, 20:53 (обновена 18.12.2014, 11:55)
електричество

НЕК, ЕСО, "Мини Марица-Изток" и ТЕЦ "Марица изток 2" имат нови шефове

Нов изпълнителен директор на НЕК и промени в ръководствата на ЕСО, "Мини Марица-Изток" и ТЕЦ "Марица Изток 2" - такава е равносметката от първите кадрови промени в енергийния сектор при новото правителство.

Екатерина Истаткова е освободена от поста изпълнителен директор на НЕК с решение на Българския енергиен холдинг.

Новият директор на държавната електрическа компания е Петър Илиев, който е работил системата в НЕК на различни ръководни длъжности.

Бившият депутат от ГЕРБ Диян Червенкондев и Николай Диков (председател на младежката структура на ГЕРБ в Стара Загора) са назначени в ръководството на Мини Марица-Изток. Те заемат местата на Георги Христозов и Георги Златев.

30-годишният Диян Димитров влиза в Съвета на директорите на държавната ТЕЦ "Марица Изток 2". Димитров има опит като старши експерт в Търговския отдел на централата.

В Електроенергийния системен оператор са назначени Иван Йотов, Димитър Вълчанов и Милко Милков.

От БЕХ обявяват, че промените в ръководствата на държавните дружества от енергийния сектор се правят с цел да подобрят тяхното управление и да стабилизират финансовото им състояние.

Oще: бех  български енергиен холдинг  диян червенкондев  енергетика  мини марица изток  нек  тец марица изток 2  ток 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани