9 месеца пробация за Сидеров заради щурма в НАТФИЗ | webcafe.bg
newscafe

9 месеца пробация за Сидеров заради щурма в НАТФИЗ

Webcafe
14.03.2016, 10:39 (обновена 14.03.2016, 11:59)
волен сидеров в съдебната палата

Снимка: © webcafe.bg

Все още не са решени делата по обвиненията срещу Сидеров в хулиганство пред магазина за кафе и цигари до НАТФИЗ от 9 октомври 2015 г., както и за сблъсъка на Летище "Варна" през януари 2014 г.

Осъдителна присъда за хулиганство, пробация и удръжки от заплатата - така приключи делото срещу депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов за нахлуването им в НАТФИЗ дни преди местните избори.

Двамата сключиха споразумение с прокуратурата в края на миналата седмица, като сами се признаха за виновни. Присъдата влиза в сила веднага.

Сидеров е задължен да се среща с пробационен служител за срок от 9 месеца, а пробацията на Десислав Чуколов е още по-кратка - 6 месеца.

Според Наказателния кодекс - ако осъденият не изпълнява наложената пробационна мярка без основателна причина съдът може да наложи друга пробационна мярка или да замени изцяло или отчасти пробацията с лишаване от свобода.

Нахлуването в НАТФИЗ, за което бяха дадени на съд, се случи на 23 октомври 2015 г. в нощта преди деня за размисъл за местните избори.

Второто дело, по което Сидеров сключи споразумение - за заплахите срещу журналист от ТВ Скат - обаче не получи одобрение от съда. Според СГС предложеното наказание е твърде леко, тъй като за хулиганство се предвижда до пет години затвор, а за лека телесна повреда - до три. Освен това деянието е извършено от народен представител пред сградата на парламента.

Срещу председателя на "Атака" има и още едно висящо дело, по което се чака споразумение - за провала на тържествата за Априлското въстание в Батак през 2011 г.

Все още не са решени делата по обвиненията в хулиганство пред магазина за кафе и цигари до НАТФИЗ от 9 октомври 2015 г., както и за сблъсъка на Летище "Варна" през януари 2014 г.

Oще: волен сидеров  десислав чуколов  пробация  срещи с пробационен служител  удръжки от заплатата 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани