Нови обвиняеми за КТБ тази седмица обеща Цацаров | webcafe.bg
newscafe

Нови обвиняеми за КТБ тази седмица обеща Цацаров

Webcafe.bg, по bTV
07.04.2015, 08:19 (обновена 07.04.2015, 08:55)
сотир цацаров

Снимка: © webcafe.bg

Във връзка с тефтерчето на Филип Златанов, Цацаров посочи, че всичко е ясно, но не може да бъде доказано, защото всички отричат да се разпознават в инициалите, а Златанов мълчи.

Още обвиняеми по казуса КТБ обеща главният прокурор Сотир Цацаров. Пред bTV той посочи, че заради КТБ вече има обвиняеми и още тази седмица ще има още хора с повдигнати обвинения. Във връзка с призива на Радан Кънев прокуратурата да се самосезира във връзка със сигналите на Цветан Василев за оказван натиск от страна на Делян Пеевски, главният прокурор посочи, че вече са разгледани три сигнала на Василев, включително и от австрийските власти и те не са основателни.

Сотир Цацаров отново посочи, че не е чел последното интервю на Цветан Василев, а само коментарите към него и отделни цитати, свързани с нотариално заверени данни, скрити в сейфове. „Там някъде в сейфовете може да присъстват всички тайни, които г-н Василев е създал, не е създал или може би не съществуват", каза главният прокурор и допълни, че всички тези неща трябва да присъстват в протокола за разпита на обвиняемия и да станат известни за обществото

На въпрос за това защо името му се свързва с името на депутата Делян Пеевски, Цацаров отговори, че винаги има стремеж името на Пеевски да се пришива към премиера, към него, към някой друг. „Името на Делян Пеевски никога не е потъвало, то е винаги на повърхността", каза още той. Цацаров обвини група със сходна сила и медийна власт като тази на Делян Пеевски в опит да свързва името на Пеевски с един или друг, за да разделя добрите и лошите - "тук са добрите, а тези са с Пеевски".

Във връзка с тефтерчето на Филип Златанов, Цацаров посочи, че всичко е ясно, но не може да бъде доказано, защото всички отричат да се разпознават в инициалите, а Златанов мълчи.

Във връзка с промените в ГПК, които дават допълнителни правомощия на прокуратурата, Цацаров посочи, че с тях се навлиза в частните взаимоотношения. „Тук прозира опит да бъдат защитени държавните интереси, но може би това не е направено по най-добрия начин", каза той. Цацаров отбеляза, че „сделката за 1 евро" (за продажбата на БТК) не може да бъде повлияна от тези промени, а ако сделките са реализирани в чужбина или чрез верига от прехвърляне на търговски дружества, тези права не могат да бъдат реализирани.

Цацаров определи правосъдния министър като човек с визия и воля за реформа.

„От една страна Христо Иванов има невероятното желание и воля да извърши промени. Има ясното съзнание къде това трябва да бъде осъществено. Само че това в много случаи, това се формулира абстрактно и общо. Аз се отнасям изключително позитивно към тази му воля, но тя трябва да бъде облечена в конкретни стъпки, много по-различни от понятието стратегия", каза Цацаров. „Ако основната цел на стратегията е прокуратурата и главния прокурор - греши. Те могат да бъдат една от целите и ние не сме безучастни към тяхното реформиране", каза още главният прокурор.

Oще: банка  банкер  банки  делото за ктб  делян пеевски  ктб  пеевски  правосъдие  прокуратура  радан кънев  сотир цацаров  съдебна власт  съдебна система  христо иванов  цацаров  цветан василев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани