Льо Пен-старши иска гилотина за терористите във Франция | webcafe.bg
newscafe

Льо Пен-старши иска гилотина за терористите във Франция

Webcafe.bg, AFP
21.11.2015, 09:33 (обновена 21.11.2015, 09:54)
жан-мари льо пен и трите му дъщери - мари-каролин, ян и марин льо пен

Снимка: © Getty Images

Жан-Мари льо Пен и трите му дъщери - Мари-Каролин, Ян и Марин льо Пен

Да бъде възстановено смъртното накзание във Франция за терористи и да бъде изпълнявано чрез обезглавяване, поиска 87-годишният бивш лидер на крайнодясната френска партия Национален фронт Жан-Мари льо Пен.

За последен път гилотината като средство за наказние е използвана във Франция на 10 септември 1977-ма година, а на 9 октомври 1981-ва смъртното наказание е отменено.

Припомняме, че през пролетта Льо Пен-старши беше изключен от партията, по настояване на своята дъщеря Марин Льо Пен, която пое управлението на фракцията.

Аргумените на Льо Пен-старши във връзка със смъртното наказание са, че трябва да се отговори подобаващо на Ислямска държава, която именно чрез обезглавяване убива своите заложници.

Той настоява и за премахване на двойното гражданство, за експулсиране на нелегалните имигранти, както и за автоматично придобиване на гражданство при раждане на френска земя.

Внучката на Льо-Пен и племенница на Марин льо Пен, която е най-младият депутат в Националното събрание, заяви, че мюсюлманите не могат да бъдат от ранга на католиците във Франция. Пред крайнодесен вестник тя заяви, че французите трябва да определят какво е тяхното "наследство и идентичност".

"Трябва да кажем, че Франция е една културно и от дълго време духовно християнска земя", подчерта най-младата френска депутатка. Тя допусна възможността мюсюлманите да изповядват своята вяра в страната, но ако приемат, че го правят на една земя, която е културно християнска.

Oще: гилотина  гилотиниране  жан-мари льо пен  идил  ислямисти франция  ислямска държава  льо пен  марин льо пен  национален фронт  обезглавяване  смъртно наказание  терористи във франция  терористични атаки париж 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

1 dedo adji | 21.11.201512:49

Льо Пен не открива Америка. Бас ловя, че ако се проведат референдуми за връщане на смъртното наказание, те ще спечелят повсеместно. Попадало ми е и социологическо проучване по темата, което извлече от това извода, че народните маси са незрели и не трябва да им се дава право да решават по важни въпроси. Достатъчно зрели са само да си избират некадърни и корумпирани управници. Но да се върнем на темата. В момента смъртното наказание е законно и се практикува в над 30 щата на най-великата и демократична демокрация на всички времена и народи по всички земни кълбета. Само, че са отречени старомодните гилотини. Прилагат се по съвременни и хуманни методи за усмъртяване като електрически столове, газови камери и инжекции. Това е прогресът. Има и закони за хуманно клане на добитъка и за щастливите кокошки.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани