Wall Street Journal съкращава персонал и страници | webcafe.bg
newscafe

Wall Street Journal съкращава персонал и страници

Webcafe
03.11.2016, 08:24 (обновена 03.11.2016, 08:34)
Wall Street Journal

Снимка: © Getty Images

Вестникът ще съдържа по-малко страници, с по-малко пространство за изкуство, култура и новини от Ню Йорк.

Едно от най-големите американски издания - Wall Street Journal - ще премахне някои рубрики в печатното си издание и ще съкрати част от служителите си по финансови съображения. Това се посочва в служебен имейл, разпратен до работещите в медията от главния редактор Джерард Бейкър. От 14 ноември изданието ще излиза в нов формат заради спада на рекламните приходи в печатните издания.

Вестникът ще съдържа по-малко страници, с по-малко пространство за изкуство, култура и новини от Ню Йорк.

„Всички вестници се сблъскват със структурни промени и трябва да преминем към създаване на печатно издание, което може да стои на стабилна финансова основа в обозримо бъдеще, докато дигиталните ни хоризонти продължават да се разширяват", пише Бейкър в съобщението.

Той допълва, че "за съжаление това ще доведе до съкращаването на някои длъжности".

Бейкър казва, че измененията не се дължат само на приспособяване към сферата на рекламния бизнес, но и на желанието да се предостави на читателите по-удобна за възприемане версия на вестника. В една рубрика ще бъдат обединени разделите, посветени на бизнес, технологии, финанси и инвестиции. Ще бъдат обединени и секциите за изкуство и развлечения.

По оценка на канадската медийна мониторингова компания "МедияМайзър" Wall Street Journal е вторият най-голям вестник в САЩ по ежедневен тираж. През януари изданието е имало 2,2 милиона абонати по света.

Oще: вестници  джерард бейкър  журналисти  журналистика  издания  медии  печатни медии  приходи от реклама  реклама  реклами  рекламни приходи  списания 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани