Напрежение между Русия и САЩ заради маневри в Черно море | webcafe.bg
newscafe

Напрежение между Русия и САЩ заради маневри в Черно море

Webcafe.bg, по РИА Новости, Reuters
31.05.2015, 13:49 (обновена 31.05.2015, 13:56)
американският разрушител uss ross

Снимка: © Getty Images

Разрушителят USS Ross е прихванат от руски Су-24

Маневри на американския разрушител USS Ross в Черно море предизвикаха размяна на обяснения между американското и руското военно командване.

Разрушителят с управляемо ракетно оръжие е прихванат от руски Су-24 и принуден да се изтегли в неутрални води в източната част на Черно море в събота, след като руските ВМС са установили "провокационни и агресивни действия на кораба", съобщава РИА.

USS Ross е напуснал румънското пристанище Констанца и се е насочил към руски териториални води, докато в същото време кораби на Черноморския флот са изпълнявали свои задачи в близост, твърдят от руското военно командване.

От Пентагона обявиха, че миноносецът се е движил "изцяло в международни води през цялото време, като е изпълнявавл рутинни операции".

"Американският флот действа рутинно в Черно море в съответствие с международното право", обяви говорителят на Пентагона Айлийн Лайнес.

Това е поредният инцидент с участието на руски и западни военни части от началото на конфликта в Украйна и анексирането на Крим от Русия.

По-рано през месец май Великобритания и Швеция сигнализираха, че са прихванали руски бомбардировачи в близост до своя територия.

Oще: uss ross  бомбардировач  военни  военно командване  изтребител  констанца  маневри  напрежение  нато  пентагона  румъния  русия  сащ  териториални води  флот  черно море 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.02.2014, 15:39

10 Константин | 31.05.201521:19

Официалното съобщение на Пентагона е, че не са забелязали наличието на инцидент в Черно море. Изглежда или не са обърнали внимание на руските самолети, или руснаците отново бабаитстват за вътрешно ползване и за радост на мастурбиращи русофили. Иначе, фронтовите бомбардировачи СУ-24, с чието героично реене се хвалят, са от най-често катастрофиращите самолети в руските ВВС: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%83-24
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

9 Harry | 31.05.201520:26

Vankata_820 ви го е обяснил перфектно, ако не го вярвате, то е защото не сте дорасли да видите бруталната истина, тя е толкова ужасна че ви плаши до смърт. Не се шегувам, разбирам ви, всеки се сблъсква с нея, някои го надрастват и живеят пълноценен живот, повечето не могат, остават си деца, улашени и с "Широко затворени очи".

Изтеглете си тоя шедьовър на Стенли Кубрик и го гледайте често. Белким нещо ви просветне.

Бъдете здрави!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

8 Harry | 31.05.201520:20

Пак ли е имало памперси и спешна психологична помощ, за нежните души. Много щастлив
И молби за предсрочно уволнение от славната УС арми.
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

7 TheRock | 31.05.201518:25

Е щом си българин защо пишеш така все едно че не си???
И само не казвай че си емигрант в САЩ!!!
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

6 Vankata_820 | 31.05.201517:45

До TheRock:
Голям, но емигрирал!!!Усмивка
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

5 TheRock | 31.05.201515:30

Vankata_820, ти българин ли си????
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

4 Vankata_820 | 31.05.201515:29

3.
Оставям ви на времето, Аз сторих, каквото трябва!!!Усмивка

За протокола:
Борех се за Лустрация и не съм казвал, че искам друго и да, можех да предложа Доктрина на България, но и тя нямаше да е дуракоустойчива, като всичко на този свят - всичко с времето си!!!Усмивка
Пожелавам Ви успех!!!

За незнаещите:
Именно герм@нците предлагаха да няма Лустрация в БГ, навремето!!!Усмивка
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

3 Vankata_820 | 31.05.201514:47

2...
Украйна беше именно така превзета, само че и Русия, поради недуракоустойчивостта си, успя да налее още масло в огъня с всичките й новосъздадени украински олигарси, които самогенерира и западно-красная приватизация, та там стана, най-голямата манджа с грозде и сега няма никакво решение, но пък най-силният народ(украинският), е решил да направи така, че да събори и Русия и ФАЩ и собствените си олигарси - войната там е неизбежна и Путин май взе да го разбира, но той май си го е знаел и отпреди(берлински комунистически одисеи) - добър стратег, начело на дураци!!!Усмивка

Едно гражданско общество се формира в период от минимум 30 години, а след това то добива силата да впрегне народа си, в своите мечти и идеи и да го подчини на интелекта и патриотизма си, но до тогава масата народ е нехомогенна, разпознаваща държавата, като свой враг, включително и интелигенцията в нея - дали ще им стигне на нашите комунисти да се самореформират или ще разчитат на помощ отвън, това е днешният въпрос, който стои пред Българският политически, икономически и културен елит - но когато си си продал з@дника за сребърници и всеки си е бил своя чуждестранен печат на него, тогава се изисква наистина далновидност и презрение към цялото ти минало - отричане на всичко старо(ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ)!!!

Кой български комунистически вожд, може да се прероди в една Маковей, примерно и да забрави за миналото си, да изживее Катарзис - КОЙ???Усмивка Усмивка Усмивка

НА КОГО ЩЕ ПОВЯРВА ТОМА НЕВЕРНИ ТОЗИ ПЪТ, КАТО ВИЖДА САМО С ЯРОСТ, НА КОГО?!?!?!(Май, май си имаме Американски модел, с берлински привкус, ами сега?!)

Аз виждам чук и наковалня и Вас, Драги Българи, дали от Вас ще излезне нещо, ще видим, а дали ще ставате за нещо, след гимнастиките за луди и това, надявам се да видим - Честито на заслужилите в Геополитическия Пъкъл!!!
Фокусирайте се, като Ви понесат на гребена на Яростта!!!
   

оценка

+2 -3

Регистриран на: 17.04.2012, 22:55

2 daysydogy | 31.05.201514:23

ванюша, сколька рублей заработал?!?!?
   

оценка

+3 -3

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

1 Vankata_820 | 31.05.201514:11

ПРЕДСТОИ ГОЛЯМА И ШИРОКОМАЩАБНА ВОЙНА!!!

ФАЩ следват програма максимум, всичката им политика е толкова скъпа, че ако не могат да извлекат максимална полза от нея, те ще фалират - твърде алчни и целеустремени са, не търпят компромиси!!!

Има един момент, от който от там нататък, Великите сили, възприемат поведение на подготовка за война и примерно за Китай, то
е необратимо, при Русия е по-спорно, те имат ортодоксалното в нея, а то е водещо!!!Усмивка

Ще Ви обясня как действа ФАЩ в дългосрочен план с една държава:
На първо място те изцеждат режима, от който могат да се възползват в дадената държава и по този начин го радикализират, тъй като го подтикват към капсулиране, на демократично ниво, с корупционни практики, но най-вече с големите им проекти, в които се въвлича държавата или само в нейното американско домилитаризиране, като водеща е психозата от евентуално детрониране!!!Усмивка

Планът "РАН" е пресен пример за вмешателство в една преди това противникова държава. Той разгръща основната стратегия, а именно:
Превзема се държавата, като се предизвиква доокопаване във властта и икономиката, именно на тези, които са виновни за катастрофалното състояние на държавата им. На тях се предлага помощ, която да ги увековечи и те на практика стават двойни агенти, без опция за отбой, а само за предателство!!!Усмивка Вероятността да се постигне програма максимум е вероятна, тъй като поради уязвимостта си, тези елити ще се окопаят до степен, в която няма да могат да откажат нищо на новите си партньори, а поради корупционните си и антинационалстически практики, те са като пластелин за интересите на Господарите си - те ще катализират по такъв начин процесите в държавата си, че ще задушат израстването на Гражданското общество, от което всяка съвременна държава, дори след революция се нуждае, за да не се разпадне след нея и да престане да съществува. В такъв последващ, изцеден модел на развитие, поставен под контролиран хаос, вероятността за максимални изгоди се увеличава, тъй като всичко което може да се предизвика струва семки и бонбонки - моделът на асиметричната, ирационална сила, която няма ценности и принадлежност, а е евтина и деградирала след саморазрухата на държавата!!! С няколко думи: прираст на корупцията и разграбване на държавата, създаване на усещане за безнадеждност и безвремие, в което няма бъдеще за умните, можещите и независимите, отваряне на границите и изтичане на ядрото на държавата(Гражданското общество), срив на институционалността и разпалване на сляпата, добре информирана ярост на народното недоволство, на социален, етнически и икономически принцип, Гражданска война и разтваряне на държавата, сриване на държавата, превръщането й в 100% марионетна територия, без шансове за възстановяване, в перспектива от минимум 30 години - африканска одисея!!!Усмивка

Всичките цветни революции, арабски пролети и т.н., бяха движени от корупционни практики, разгърнати от Запада и наложени, на тези, които не могат да откажат, поради естеството на мащаба си и агресивната политика, спрямо тях, отказалите бяха застреляни, като кучета, на тях не им се предложи работен екип, който да оптимизира държавата им(нямаха избор), и да наблегне на духовното, а се предложи широка информационна кампания за простолюдието, което вреше под натиска на стимулираните диктатори от Запада, обръча се разкъса, но една революция за да е успешна, трябва да разруши всичко по пътя си, да унищожи същността на държавата, но тези лумпени нямаха Гражданско общество, което да им върне държавата и да ги самоорганизира и те завряха, и изгоряха, заради външните фактори под Казана, но пък им бяха предоставени или 34 000 лодки за евакуация на бъдещото им гражданско обшество. Никой не печели повече от подобен развой, освен тези които имат силата да подчиняват, по-слаби и по-отслабващи държави, с целия си глобален инструментариум за строителство на нови държави, след тяхното разрушаване - това е като да можеш да направляваш Уолстрийт, с всяка една котировка на него!!!Усмивка

Как успях Аз в България, ами не предложих доктрина за България, натисках по всички слаби звена, но не предлагах дългосрочно решение, а платените тролове на партиите, като хунта, решиха, че това е правилният подход и последователи бол, но какво се случва, като в обозрима перспектива не предлагаш решение, а само разкриваш цялата помия, в която плува народа и в която той започва да се саморазпознава, като свой, като давещ всичките си деца в нея - той възстава, но готова ли е средната класа, за това, не, подпомагано ли е военното контраразузнаване и бившата Държавна силгурност от ФАЩ, за да се доокопават във властта и да задушават средната си класа - ДА!!! Какъв е изходът, при положение, че фертилният фактор сред малцинствата е взривоопасен - ИЗВОДЪТ Е: ВЗРИВООПАСЕН и най-смешното е, че усилията това да се случи идват именно от Елитът на държавата, защото той оставя държавата на самотек, заради едната си изгода и се движи на задна скорост, докато малцинствата раждат на пета - пресен пример: Македония, с помощта на съюзниците на малцинствата, които на външна територия, се опитват да дадат посока на Хаоса, за пример: последните изказвания на Ердоган, който обвинява ФАЩ за предстоящият хаос в Македония, през Албания, да не говорим, че ЕС задължи преди време Македония, че там където има над 20% малцинства, езикът им става национален и общообразователен, а никой не спря Груевски да се движи на задна, до съвсем скоро!!!Усмивка Според Вас, предлага ли се на Македония опция да смени предавката?Усмивка - Все още не, но всички, с течащи лиги и експанзиален апетит, чакат!!!Усмивка

Всичко върви по еднакъв сценарий - Максимална полза, доизцеждане на Статуквото и премахването му с контролиран хаос, с предложение за нова държава, а не за реорганизиране на старата!!!

Украйна беше именно така превзета, само че и Русия, поради недуракоустойчивостта си, успя да налее още масло в огъня с всичките й новосъздадени украински олигарси, които самогенерира и западно-красная приватизация, та там стана, най-голяма
   

оценка

+1 -3

Най-коментирани