МВнР препоръчва бдителност на пътуващите към Брюксел | webcafe.bg
newscafe

МВнР препоръчва бдителност на пътуващите към Брюксел

Webcafe.bg
21.11.2015, 14:02 (обновена 22.11.2015, 12:53)
летище брюксел

Снимка: © Getty Images

Министерството на външните работи предупреждава пътуващите за Брюксел и Кралство Белгия да се съобразяват с препоръките на властите, които днес въведоха максимална степен на риск от терористично нападение.

Снимка: летище "Брюксел"

Министерството на външните работи предупреждава пътуващите за Брюксел и Кралство Белгия да се съобразяват с препоръките на властите, които днес въведоха максимална степен на риск от терористично нападение.

Предвид възможно неблагоприятно развитие на вътрешната обстановкаи във връзка с въведеното за белгийската столица Брюксел и за района на града повишено ниво - IV(максимална) степен на риск от извършване на терористична атака в Брюксел и Белгия, МВнР съветва българските граждани, които планират пътуване до белгийската столица Брюксел или вече пребивават в Белгия, редовно да се осведомяват за промените и да се съобразяват с актуалната вътрешна обстановка. Това съобшение беше разпространено от пресцентъра на МВнР съобщават.

Препоръчва се да се избягват масово посещавани места като търговски центрове и базари, улични културни или спортни прояви, ж.п. гари, автобусни станции и др. подобни, а при неотложна необходимост за посещаването на такива места, да проявяват особена бдителност.

Гражданите трябва да имат предвид и, че метрото в Брюксел ще бъде затворено днес 21. 11. и утре 22. 11. 2015 г.

Българските граждани, краткосрочно пътуващи до Белгия, биха могли да се регистрират на интернет сайта на МВнР в услугата "Пътувам за ..." или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Брюксел.

Oще: 4-та степен на риск от терористично нападение  белгия  брюксел  заплаха от терористична атака  мвнр  министерство на външните работи  пътуване  риск от терористично нападение  терористична атака 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани