Съдът във Франция отмени забраната на буркините | webcafe.bg
newscafe

Съдът във Франция отмени забраната на буркините

Webcafe
26.08.2016, 16:41 (обновена 26.08.2016, 16:58)
жена в буркини

Снимка: © Getty Images

Нов скандал около нетрадиционния бански костюм

Върховният административен съд на Франция отмени забраната за носене на "буркини" във френския град Вилньов-Лубе.

Съдът обяви за нищожно решението на общината, което забранява достъпа на жени, облечени в нетрадиционния бански костюм до плажа.

Делото беше заведено по жалба на Лигата за правата на човека и Колектив срещу ислямофобията във Франция.

"Във Вилньов-Лубе нито един елемент не позволява да приемем, че плажното облекло, възприето от определени лица, води до рискове за обществения ред. При липсата на подобни рискове, кметът не може да налага мерки, които забраняват достъпа до плажната ивица и морето", се казва в мотивите на съда.

Решението може да се използва като основание за обжалване на останалите заповеди за забрана на буркините, които бяха наложени в Ница и Кан.

Oще: бански  бански костюм  буркини  забрана  забранени дрехи  кан  море  ница  плаж  франция 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

114 dedo adji | 01.09.201622:51

Бам, седмак и др. Свинчопрас успешно ви отклони от темата. Което беше и целта на включването му. А темата е : ДОБРЕ ДОШЛИ В ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

113 7 | 01.09.201618:31

Драги Бам,

Да, добре.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.11.2015, 17:07

112 Бам | 01.09.201618:04

Деовин и подобните философи, тип късния Лютви Местан, се поувлякоха и забравиха ква е темата. А тя е - даже и с буркинки убавото си е убаво. Глей ся тая ханъмка на снимката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

111 7 | 01.09.201608:07

Драги Деоуин,

Да, добре.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

110 Dear Ivan | 01.09.201600:27

Драги theo,

Не знам и аз. Телец съм и по материални въпроси по мога да се накарам да разсъждавам прагматично и в моя полза. Тогава пък прекалявам в обратната посока. Но в интернет, когато се изкуша да се обадя, понякога наистина се изпускам с по-остър тон, характер, но истинското ми усещане е да кажа нещо, което да бъде от полза, което хората не знаят и като го узнаят, да го имат предвид, за да им е по-добре утре. Знам, че звучи наивно, но погледни - ние си знаем нещата, няма никаква нужда да ги казваме на никого, за да ни е добре на нас, но може на някого другиго да са му от полза, че утре да му е по-лесно. И естествено понякога се нахакваш на някой като шареното прасе. И аз си мислих - абе тоя голям спец от богат бранш... кога работи? И как работи? И тази работа какъв манталитет формира у него? Сигурният в работата си и издръжката си човек, ако не е някой насъскан сухар, е ларж, ведър, пък е и зает - къде с работа, къде да се види с колеги, с приятели. А прасето все тука и то по разни часове, в които в Щатите е работно време. Нещо има, ама де да го знаеш. И ми хрумна, ама трябваше по-рано, че прасето може да надава викове и вопли от някаква мизерна бърлога и дори да не е в никакви Щати Много щастлив Затова го заебах накрая, с него не може да се говори, защото едни и същи безсмислици разговор ли е.

А че може да се използва за пършинг против САЩ, си прав. Като внедрим петима като него в икономиката им, не Щатите, ами цялото земно кълбо можем да съсипем Много щастлив

Бъди здрав!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

109 deowin | 01.09.201600:15

Сиреч, понеже няма какво да кажеш, се задоволи с това да наречеш мнението ми "понятийна каша" (естествено без да дадеш какъвто и да било конкретен пример или аргумент), след което да имитираш достойно оттегляне на "прозрял" от разговор с представител на плебса с едно подобаващо презрително, надменно и фалшиво "дерзайте!" за финал (други тук използват с точно същата цел "всичко хубаво", "успех" и "поздрави").
С което всъщност допълнително потвърждаваш точно това, което казвах за арогантното и надменно чувство за превъзходство, което е в основата на житейската ти философия.

Такава е злата участ на хората със заслужено лошо самочувствие - понеже не могат да си позволят да си го признаят дори пред себе си, им се налага да се залъгват с арогантност, презрителни насмешки и прочие фарс. Най-лесно ще ги познаеш по етикети, емотикони, смях и прочие плява.
Е, щом те влече..

Добрата новина за теб е, че така си осигуряваш членство в огромна компания тук - поне 90% от коментиращите сте функционално еквивалентни за всяка практическа цел.
Само не забравяй, че сам си го избра.
Не се обиждай, ако някой път те нарека Rowan или Conspirator - наистина не правя разлика между отделните представители на огромната сива маса еднаквомислещи тук.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

108 dedo adji | 01.09.201600:13

Драги ми тео,
Щатската икономика си е изпаднала от първото място и без компетентното участие на Свинчопрас. Понякога имам чувството, че си вади хляба с размътване на всеки въпрос в настоящия забутан форум с псевдоинтелектуалните си бози, макар че , естествено никой няма да плаща подобна надница. Прав си, че не бива да му се връзваме. Но арогантността му изкушава да го пернеш по зурлата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

107 7 | 31.08.201623:35

Драги Деоуин,

За огромно мое съжаление,
смятам, че Драгият Иван беше напълно прав, когато ме предупреди.

Но- човек е длъжен да опита, преди да се откаже. Много щастлив


Бъдете щастлив- и все така на висотата на...интелектуалната почтеност.

Дано тя Ви помогне да прозрете по-скоро простите, но насъщни неща в живота.

Макар искрено да се съмнявам, че ще Ви бъде достатъчна насред понятийната каша, която съзрях...

Въпреки всичко- дерзайте!

Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

106 deowin | 31.08.201623:11

>този стремеж е в зародиш

ОК, значи няма как да разчитаме на него днес и сега и да променяме законите на обществото си все едно не е в зародиш, а е даденост, просто защото ни е по-удобно ако беше.

>Дотогава, свободата на словото и действията ще е ограничена и следователно, няма да е истинска.

Ако искаш да кажеш, че когато този "стремеж" се развие, ще можем да имаме "истинска" свобода, то съм напълно несъгласен. Говориш за невероятно субективни понятия, и трябва да предполагаш същестуването на абсолютно ригиден абсолютен и универсален морален кодекс, който всеки човек с достатъчно "развито съзнание" би изповядвал, за да можеш да твърдиш, че такова състояние е постижимо (неизбежно?). По този начин си затваряш очите за невероятното многообразие на човешкия род, и то единствено за да можеш да го навреш в удобната канавка на някакъв произволно избран абсолютен морален и етичен кодекс, чийто избор дори не намираш за необходимо да аргументираш, което подозрително мирише "е то е ясно за всеки".

Може би си решил, че описваш утопия, но ако уеднаквиш морално всички хора, всъщност би получил брутална дистопия, каквато не един и два автора са описали.
Човешкият род процъфтява заради разнообразието си, не въпреки него.

>това твърдят най-светлите умове на човечеството

Първо, позоваването на авторитети, е логическа грешка, характерна за слабите умове, неспособни на собствено мислене. Наистина ли държиш да го правиш?
Второ, не, не всички светли умове твърдят това. Всички сме чели Оруел, Бредбъри, Хъксли, Вонегът, всички те са писали за възможните последствия от опити за морално приравняване, установяване на абсолютен морален кодекс, постигнато с игнориране и подтискане на изконното разнообразие на човешкия род. Вероятно има купища философи, които също са писали по проблема (аз лично не съм чел).

Според мен мнението, че съществува крайно и познаваемо множество универсални морални ценности, представлява в основата си върха, полярната крайност на арогантната дискриминация към различните от теб, самовлюбеното и надменно чувство за превъзходство над плебса.
Не мога да си представя нищо по-крайно от това да си въобразиш, че именно ти знаеш какво е "правилно", че човечеството неминуемо някой ден ще "прозре" тази истина и, ако има тоя късмет, даже ще достигне тези морални висини, които ти вече си прозрял или даже достигнал.
Този тип мислене е пълна противоположност на това, което обикновено се нарича интелектуална почтеност.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.09.2011, 20:46

105 theo | 31.08.201622:40

Драги ми Смехурко (Иване),

Поради что му се връзваш на Свинчугата? Великият финансов спец е толкова напред с материала, че даже вече не му се налага и да работи. Щото по това време из цялото УСА - от източния до западния бряг, от Ню-Йорк до Лос Анхелес - трудовият ден кипи с пълна сила. Само той, едничък, вместо да бачка всеотдайно, плещи глупости из някакъв забутан български форум. Ако някога, опази Боже, щатската икономика вземе, че изпадне от първото място, такива като него ще са виновни, ша знайш!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани