Европейски проект учи бежанци за секса | webcafe.bg
newscafe

Европейски проект учи бежанци за секса

Webcafe.bg
11.03.2016, 15:00 (обновена 11.03.2016, 16:44)

1 от 4 снимки Назад Напред

zanzu

Снимка: © zanzu

Изображенията в сайта провокираха остри коментари в социалните мрежи

Бежанците в Европа, които искат да научат повече за половите болести, презервативите, секса по време на бременност или просто за сексуалните отношения, вече имат място в интернет. Сайтът Zanzu предлага нужната информация в 13 езикови версии, включително българска, и предоставя кратки съвети в областта на брака и семейното планиране.

Зад него стоят Федералният център по здравно образование на Германия и Фламандският експертен център за сексуално здраве. Появата му в интернет обаче далеч не получи еднозначна реакция. Най-спорни се оказаха илюстрациите в сайта, които показват партньори от различни раси по време на секс. Според някои потребители тези графични образи ще разпалят допълнително сериозни проблеми, като сексуалните нападения над жени в Кьолн.

„Мигрантите се нуждаят от разбираема и адекватна информация, свързана с всички сексуални и репродуктивни проблеми. Сайтът им предоставя директен и дискретен достъп до знание в тази област. Те могат да използват Zanzu, за да проучат какви права имат, какви са законите, как работи германската немска система и къде в близост до тях има консултантски центрове", коментира парламентарният секретар Елке Фернер.

Сайтът информира читателите си, че освен в леглото, секс може да се прави в седнала или правостояща позиция, както и че мастурбацията не е вредна. Има няколко секции, посветени на контрацепцията и семейното планиране. Чувствата и удоволствието от половия акт също не са подминати, както и различната сексуална ориентация.

Zanzu предупреждава, че изнасилванията, сексуалните нападения, физическият или онлайн тормоз, както и публикуването на голи снимки на жертвата също са противозаконни.

Германските власти настояват, че потребителският отзвук на сайта досега е много положителен, особено за мигранти, в чиито държави по произход сексуалното образование е табу.

Oще: zanzu  бежанци  бежанци в германия  занзу  изнаинтеграция на бежанците  кьолн  миграционен натиск  мюсюлмани в европа  отношение към жените  секс  секс и ислям  сексуални нападения  сексуални отношения  сексуални посегателства  сексуално образование за бежанци  


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани