Унгарците отхвърлиха квотите на ЕС в невалиден референдум | webcafe.bg
newscafe

Унгарците отхвърлиха квотите на ЕС в невалиден референдум

Webcafe
03.10.2016, 08:35 (обновена 03.10.2016, 08:39)
Виктор Орбан

Снимка: © Getty Images

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн каза, че ниската избирателна активност на референдума е била "пасивна съпротива" на унгарците срещу курса на правителството на Орбан.

Унгарците отхвърлиха мигрантските квоти на ЕС чрез референдум, но гласуването им беше признато за невалидно заради ниската избирателна активност.

Според оповестените данни 98,3 процента от унгарците, гласували на референдума, са подкрепили правителството, отхвърляйки каквито и да е задължителни квоти на ЕС за приемане на бежанци. Избирателната активност обаче е била 43,9 процента - под прага от 50 процента, необходим, за да бъде признато гласуването за действително.

Въпреки че правителството обяви "съкрушителна победа", анализатори определиха резултата като "смущаващо, но не напълно катастрофално поражение" за министър-председателя Виктор Орбан.

"Тринайсет години след като голямо мнозинство от унгарците гласува на референдум за присъединяване към ЕС, днес унгарците отново направиха така, че гласът им да се чуе по европейски въпрос", каза Орбан на пресконференция. Орбан заяви, че ще предложи да бъде внесено изменение в унгарската конституция, така че резултатът от референдума да получи законова сила.

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн каза, че ниската избирателна активност на референдума е била "пасивна съпротива" на унгарците срещу курса на правителството на Орбан. "Това не е добър ден за Орбан и не е толкова лош за Унгария и ЕС", заяви той. Според него унгарците са показали, че са по-проевропейски настроени от своето правителство.

Oще: бежанска криза  бежанци  виктор орбан  европейски съюз  емигранти  ес  жан аселборн  имигранти  квоти  квоти в ес  мигранти  мигрантска криза  мигрантски квоти  унгария  унгарско правителство 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

4 dedo adji | 03.10.201623:16

2 Bichkiiata | 03.10.201619:24
... кой ти прави прави референдум в ранна есен, събота/неделя, кога е ударната сезонна буркан/консерва кампания. голЕма грешка! всичкото унгарец е било на село ...

Биче, в Канада затварят ли буркани? За Унгария не знам, ама имам комшийка, която е живяла 30 години там. Ще я питам и ще ви обадя.
Евалла на маджарите, ама половината са се изкалпазанили.
Цитатът ти е точен, ясен и прекрасен, ама Меркел и другите евротолерасти няма да го прочетат.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 03.10.201619:43

Зачетох се в Индипендънт за унгарския вот. Един от коментарите под статията:

"FIVE of the wealthiest Muslim countries, listed below, have taken NO Syrian refugees in at all, arguing that doing so would open them up to the risk of terrorism.

1. Kuwait
2. Bahrain
3. Qatar
4. Saudi Arabia
5. United Emirates

Although the oil rich countries have handed over aid money, Britain has donated more than Saudi Arabia, the United Arab Emirates and Qatar COMBINED"


Пет от най-богатите мюсюлмански държави посочени по-долу не приемат сирийски бежанци обосновавайки се с факта, че ако го направят се откриват рискове от тероризъм :

1. Кувейт
2. Бахрейн
3. Катар
4. Саудитска Арабия
5. ОАЕ (Обединени Арабски Емирства)

При все, че богатите на петрол държави са дали помощи под формата на пари, Обединеното Кралство е дарило повече от Сауд. Арабия, ОАЕ и Катар ВЗЕТИ ЗАЕДНО.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

2 Bichkiiata | 03.10.201619:24

кой ти прави прави референдум в ранна есен, събота/неделя, кога е ударната сезонна буркан/консерва кампания. голЕма грешка! всичкото унгарец е било на село
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 03.10.201614:36

В курвенската демокрация са важни бюрокрацията а не волята на народа.Забележете как курвенски използват негласувалите в тяхна полза.Тоест негласувалите победили в този вот.Е и защо трябва да гласуваме бре?Интересно защо печелиш избори не достигайки 50 процента?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани