Тийнейджърка беше замразена, за да се събуди отново | webcafe.bg
newscafe

Тийнейджърка беше замразена, за да се събуди отново

Webcafe
18.11.2016, 18:10 (обновена 18.11.2016, 18:24)
Криогенеза

Посмъртното замразяване на момичето е окончателно разрешено от съдия от Висшия съд в Лондон със съгласието на майката, като бащата е бил против.

Замразена след смъртта си по собствено желание. Това постигна 14 годишно момиче във Великобритания след безпрецедентна съдебна битка във Великобритания. То е терминално болно от рак и получи от съдиите разрешение тялото й да бъде запазено, без да бъде погребано. С надеждата един ден да бъде "събудена" и излекувана, след като техниката ще е напреднала.

Малко преди да умре момичето през октомври, излиза съдебното решение. То е оповестено официално обаче едва сега, след като тялото е транспортирано в САЩ, където ще бъде замразено чрез криогеноза.

Разрешение за замразяване

Посмъртното замразяване на момичето е окончателно разрешено от съдия от Висшия съд в Лондон със съгласието на майката, като бащата е бил против.

Момичето е страдало от рядка форма на рак, живеело със семейството си в покрайнините на Лондон. Криогенезата е техника, която е въз основа на идеята едно тяло да бъде запазено за дълго при възможно най-ниска температура, забавяйки постепенно жизнените му функции.

Но истинската цел, която присъства в толкова филми и книги, повече в жанра на научната фантастика е да се запази в най-голяма степен непокътнато. С надеждата един ден да може да бъде възкресено, ако науката е достатъчно напреднала, за да бъде излекувано.

Писмото на момичето, което искаше да живее по-дълго

Главната героиня на тази история сама написва на съдията преди да умре писмо. В него тя си пожелава да "може да живее по-дълго в бъдеще и моли да не бъде погребвана.

Обяснява, че се е запознала подробно с някои теории на криозапазването в Интернет, и че се надява, че чрез тази техника ще може да получи шанс да бъде лекувана и събудена отново, може би след няколкостотин години.

Съдията по делото Питър Джаксън разказва, че е посетил момичето в болницата и е останал дълбоко развълнуван от смелостта, с която тя посреща смъртта. Но добавя, че всъщност, неговата задача е била само да отсъди дали да даде право на майката или на бащата в спора между родителите как да постъпят с тялото на дъщеря им след смъртта.

Oще: великобритания  замразяване след смъртта  има ли живот след смъртта  криогенеза  момиче във великобритания бе замразено след смъртта си 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани