Цветан Василев напада "безправовата държава" в открито писмо | webcafe.bg
newscafe

Цветан Василев напада "безправовата държава" в открито писмо

Webcafe.bg
26.04.2015, 14:58 (обновена 26.04.2015, 15:08)
цветан василев

Снимка: © vassilev.bg

В пореден опит да защити и малкото му останало достойнство на банкер, Цветан Василев се обръща патетично към "истинските служители на КТБ"

В обръщение, публикувано на личната си страница в интернет, банкерът в изгнание Цветан Василев благодари на "истинските служители" на КТБ за "коректната и всеотдайна работа през всичките тези години".

По думите му България уважава "човешките права само на мърши, които слугуват на идеолозите на бленуваната от някои прокурорска Република България".

"Дали някой си дава сметка за униженията, на които сте подложени всеки ден? Или пък за безпътицата, пред която Вие и Вашите семейства сте изправени? И то само защото сте служители на Корпоративна търговска банка АД?", пише банкерът.

Той пита риторично "кой дава указанията на колегите от останалите банки да не Ви приемат като клиенти? Дотам ли стигнахте в моралното си падение, господа от Следствие, Прокуратура и БНБ?"

Той се обърна към "истинските служители" на банката, а не към "назначението от БНБ и нейните некомпетентни квестори".

Цветан Василев, за когото само преди няколко дни беше разпространено видео, на което се вижда как пее народни песни с управителя на БНБ Иван Искров в заведение пише следното:

"Колко закононарушения трябва да извършат подопечните на Иван Искров и на Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите, за да се разбере, че живеем в безправова държава, в която човешката съдба и живот нямат значение за никого?"

Той обяснява, че широката общественост вероятно не е запозната с факта, че "десетки служители на КТБ бяха неправомерно съкратени от квестурата, като на тяхно място бяха назначени случайни хора, без подбор, на заплати, чувствително по-високи от тези на неправомерно съкратените служители".

Банкерът без банка обвинява и синдикатите, и Омбудсмана за тяхната позиция, която "не може да разбере".

"На тях не би трябвало да им е безразлична съдбата на всеки отделен човек, особено неправомерно съкратен в нарушение на българското трудово право. Не мога да разбера и позицията на Омбудсмана. Ако той не е в състояние да сигнализира държавни органи и институции, и в частност Конституционния съд, от името на потърпевши граждани, то кой - зависимите депутати, които гласуват както им наредят партийните лидери?", пита Цветан Василев.

Той пита дали Омбудсмана все още има ангажменти към "тези, които му прекратиха мандата като председател на Върховния административен съд в полза на Георги Колев?"

Омбудсмана, според Василев, е "същият, който вложи целия си "професионализъм", за да прочете максимално бързо "смъртната присъда" на КТБ, решението за която е било взето доста по-рано".

"Искам да Ви помоля - не унивайте!", призовава бившите служители Василев. "И се гордейте, че сте били част от екипа на една от най-добрите банки, за която никой не беше казал лоша дума! Никой от тези, които работеха с банката и с нас".

Той подчертава, че няма предвид "драскачите на Прокопиев, нито пък „медийните клоаки" на Пеевски".

Oще: адвокат  банка  банкер  запис  иван искров  ктб  открито писмо  служители в ктб  цветан василев 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.07.2014, 23:30

2 Дени Милушева.100007152002214 | 26.04.201522:03

Когато двамата с Пеевски бяхте като баща и син, и мачкахте наред беше хубаво, сега вече сме безправова държава...Нищожество, по добре извади всички компромати, та да се приключи с някои хора веднъж завинаги!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

1 Божидар Гюлмезов | 26.04.201516:13

Гадно ли е цветанчо. Държавата беше супер че е безправова докато лапаше, ама май забрави че в безправова държава много лесно можеш да се окажеш от върха на дъното, а?
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани