Обиди на „неофашист“ скараха САЩ и Унгария | webcafe.bg
newscafe

Обиди на „неофашист“ скараха САЩ и Унгария

Webcafe.bg
05.12.2014, 16:02 (обновена 05.12.2014, 16:21)
mccain

Снимка: © getty images

Джон Маккейн припомни, че Унгария все повече е критикувана заради нарушаване на свободата на словото, овладяване на медиите и съдебната система и др.

Дипломатически скандал се развихри между премиера на Унгария Виктор Орбан и влиятелния републикански сенатор Джон Маккейн.

Американецът направи остър коментар по адрес на Орбан, наричайки го „неофашистки диктатор".

Това се случи по време на дебат в Сената за изпращане на нов посланик в проблемната европейска държава - Колийн Бел, бивш продуцент на сериала „Дързост и красота", която е направила дарение от 800 000 долара за кампанията на президента Барак Обама.

"Тази страна е на път да отстъпи своя суверенитет на неофашистки диктатор, който се заиграва с Владимир Путин. И на този човек ще му изпратят за посланик продуцентката на "Дързост и красота", възмути се сенаторът, който бе неуспешен кандидат-президент на Републиканците.

Будапеща веднага реагира с протестно становище, с което определи думите на Маккейн като „абсолютно недопустими" и привика американския шарже д'афер в Будапеща Андрю Гудфренд да обяснения.

Сенатът на САЩ в крайна сметка одобри посланическия пост на Бейл с 52 гласа срещу 42 против, а Маккейн я обяви за тотално неподдодяща.

По-късно Виктор Орбан обвини, Вашингтон, че се опитва да се намеси в суверенитета на Унгария. Той осъди „крайните провокации" отвъд Океана, но без да спомене конкретно Джон Маккейн.

В последните няколко месеца Виктор Орбан се ориентира към сближаване в Москва, като остава твърд критик на Европейския съюз. Последната вълна на недоволство срещу него беше през октомври заради данък „интернет", който щеше да въведе такса за трафични данни - 61 евроцента на гигабайт.

Oще: виктор орбан  джон маккейн  дързост и красота  републиканци  сащ  сенат  унгария 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.10.2014, 10:27

46 Anton Hristov.100004290871914 | 17.03.201500:17

Четох, четох коментари - останах възхитен от аналитичността и логиката на подкрепените с факти и добре обосновани коментари на "Алилуйщина" и "Conspirator". Не можах да разбера само защо се хващат на коментари на лица (или по-скоро други части от тялото) като "VK" и други такива, които са мно-о-ого под нивото на способностите им за анализ и логични разсъждения, защо въобще ги забелязват?! Те явно са низши умове с капацитет достатъчен само да се справят с движението на два крака, събличането и обличането на определен набор дрехи, разделното практикуване на гълтане и дишане (за да не се задавят като се хранят или пият вода) и усвояване на майчин език до степен достатъчна за елементарни комуникации в устен и писмен вид (както се вижда от коментарите им - не на всяка цена грамотно). Доказано е, че интернет няма средство на отсяване на общуващите по групи образувани по критерий съизмеримост на умствени способности и интелект - следователно трябва да го правим сами, колкото и да е трудно и неприятно да премълчиш логичните си разсъждения и убежденията си, виждайки че насреща ти има неандерталец, а осъзнавайки че като премълчаваш, даваш възможност да бъде чута или прочетена само неговата позиция. Няма рецепта за спорене и надделяване с разумни аргументи над глупак....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

45 Dox | 07.12.201422:28

ВК,
Би ли ми отговорил на въпроса, какво търсеха тук през м.юни т.г. трима американски сенатори? Сигурно са правели мониторинг за демократичните процеси в едва-прохождащата в "демокрацията" България? Или са провели "семинар" относно "ценностите", от които на всеки вече му се повръща, и които всъщност никога не ги е имало на запад?

Ако е така, защо в същия ден Орешарски направи публичното си изказване за ЮП? При това го направи в присъствието зад гърба му точно на тези тримата. А физиономиите им изразяваха не друго, ами "Мно-о-о внима-а-й ся ко шъ каиш!"

Няма какво да се заблуждаваме - тия господа бяха тук именно за ЮП. А като е така - още един въпрос:

Какво търсят в България трима американски сенатори, по въпрос, който касае единствено Европа и в частност - България? Защо зад Орешарски не се изтъпанчи Барозу, например? Или който и да е там брюкселски бюракрат? Всъщност - те всичките са еднакви като некомпетентност. И някоя от секретарките в безбройните офиси на Брюксел щеше да свърши перфектно същата работа. Какво по-лесно от словесни салати, съставени от клишета за "демокрация", "независимост", "евро-атлантически ценности" "европейско законодателство" - ами ето ти - и аз вече направих една такава. Сега остава да се овкуси .... Усмивка

Газпром се бяха ангажирали да построят за своя сметка тръбопроводната мрежа по този проект. След близо година, след като бяха подписани споразуменията, на тях им беше поставено изискване в тази мрежа да могат да се включват и други доставчици /прословутият 3-ти енергиен пакет/. Ама чакай бе! Къде дават така? Ако някой друг иска да продава - ами моля - нека си изгради мрежа. Ама струвало пари - ами да - струва! Значи - диверсификация на доставките - ама за сметка на Газпром. От Русия ги чакаха известно време и накрая направиха нещо съвсем логично - ОК, господа, щом не искате - ето ви газта до границата, пък по-натам вече не е наша грижа. Правете си газопроводи където и на където искате. Тъкмо няма да сте зависими от нас. На нас ни стига, че ще продаваме на Турция количества повече, от колкото на Германия. А в скоро време и на Китай.

Все едно аз да отида на някое тържище да продавам ябълки и управата да ми каже:
Ако искаш - имаме наши сергии, срещу наем от 15 лв. на ден. Ако не искаш от нашите сергии, ами си носиш сгъваема масичка - тогава 5 лв.наем само за място, но-о-о-о, само при условие, че предоставиш 2/3 от твоята маса на други безплатно, щото ние решихме, че трябва да има конкуренция и независимост.
Смехория!

И, всъщност, какво точно се имаше пред вид с тая "независимост"? Ами нали всяка сделка между две страни поражда зависимост - колкото за едната, толкова и за другата. Тогава какво - да няма сделки ли? Май точно такава беше идеята на т.нар. "Европа". И нашите комсомолчета я повтаряха с изражение, сякаш изучаваха правенето на магии.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

44 Conspirator | 07.12.201418:44

ВК,време е да чуеш нещо,а дали ще разбереш е друг въпрос.
Има наличие на пропаганда,когато се МАНИПУЛИРАТ факти,ИЗКРИВЯВАТ събития и ПРЕИНАЧАВАТ подбудите,довели до низ от събития.Прилага се за обработване на ниско образовани,лековерни и едностранчиво мислещи хора.
Другият подход е да представяш на четящите низ от реални/не манипулирани/събития от достатъчно авторитетен източник на информация и то САМО и единствено,когато става въпрос за регистриране на събитие,без коментар.
Разчита се на интелигентността и начетеността на коментиращите.
Във всичките ми коментари до тук правя точно това.Изнасям поредица от факти/без коментар и пропаганда/,които коментиращите могат да ''смелят''самостоятелно.
С едно изключение.Плевнелиев.Като си го представих как се ръкува и захилва с Илхам Алиев се сетих за ''Мъпет шоу''.Това,може да се каже,че е пропаганда...

Смее се
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 09.03.2014, 15:47

43 Алилуйщина | 07.12.201418:35

VK | 07.12.201417:41……никъде не открих вулгарни думи.Фактите сами обиждат премиера. Както твоите/обиди/ злепоставят ТЕБ самия. Усмивка
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

42 VK | 07.12.201418:23

Конспи,

Ти просто си неква машина , надумкана с пропаганда, както ти казаха вече:

"Ти си софтуеър бълващ пропаганда и опорни точки".

Ако беше човек, досега би ти влезло нещо в главата, ама не....
Не можеш да вденеш, че твоите внушения обиждат България! Че ти, с писанията, си го правиш това, а не некой друг!


"Гьонсурат на всичкото отгоре "
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

41 Conspirator | 07.12.201418:06

Како Сийке,/ВК/този въпрос с националния срам го преминахме като материал още в коментар 18.
''Не ви ли е срам като българи,че когато същият този сенатор цъфна в България панталоните на Орешарски бяха видимо издути отзад.Това е денят,когато България капитулира и остана без ''Южен поток''.След няма и месец България остана без правителство и с фалирала банка.За всеки случай.''
Явно не вие срам,защото тръгнахте да защитавате Орешарски.
Много щастлив
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

40 Conspirator | 07.12.201418:00

Водевилът има развитие на 18.09.2014 г.
Плевнелиев и Щонов на газови преговори в Баку ...
http://www.mediapool.bg/plevneliev-i-shtonov-na-gazovi-pregovori-v-baku-news225006.html
Преговорите се водят с Илхам Алиев/син на Гейдар Алиев/,който е вторият от династията Алиеви,гравитиращи в сферата на влияние на САЩ и Израел.През 2008 година Илхам Алиев е преизбран с мнозинство 87%, въпреки че изборите са бойкотирани от партии на опозицията. С конституционен референдум през 2009 г. е решено да бъдат премахнати сроковете за ограничение на президенският мандат, а свободата на печата е ограничена.
Представени са,също така интересите и готовността на Туркменистан,ръководен от незаконнороденият син на Туркмен Баши-Курбангули Мяликгулевич Бердимухамедов.Туркменистан е твърдо в сферата на влияние на САЩ. На изборите на 11 февруари 2007 г. с 89% от гласовете на избирателите победител е Курбангули Бердимухамедов.
Пита се в задачата...ако Орбан е неофашист,Путин е...Хитлер,тези двамцата-Алиев и Бердимухамедов нео-какво са?Президентът Плевнелиев е от ''Мъпет шоу'',не трябва да му се сърдим...

Смее се
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

39 VK | 07.12.201417:41

Вие наистина сте идиоти !
Не ви ли минава през акъла, че с тия манипулации обиждате БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР?
Не се ли сещате, че обиждате и унижавате собствената си държава? Или тя не е вашата държава? Вие служите на друга, и целта е именно да унижите и ухулите България !
Колкото и да не съм почитател на Орешарски, не приемам такива продажни човечета да го унижават и ухулват публично , като по този начин злепоставят и България!
Ако имате грам съвест в чугунените си кратуни, то думи като патриотизъм, защита на български интереси и всичко останало, свързано с родина и родолюбие нямат място във вашите писания и коментари!
Та са гавра с България, изречени от хора като вас!
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 09.03.2014, 15:47

38 Алилуйщина | 07.12.201417:39

Я-я-я-я Conspirator добре,че забеляза.Да не си губя повече времето с ВК.Започва сам да си противоречи.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

37 Conspirator | 07.12.201417:21

8 юни 2014 г.
''Премиерът Пламен Орешарски е разпоредил спирането на всички действия по изграждането на "Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Брюксел за газопровода. Това съобщи самият Орешарски, цитиран от "Дарик радио", след среща с пристигналите на посещение у нас трима американски сенатори - Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи.''
''Джон Маккейн от своя страна изрази благодарност за съвместните военни учения с България и обясни, че изразяват съгласие, че трябва да бъде постигнат енергийна независимост на Източна Европа. Той обясни, че искат да видят по-малко руско участие в изграждането на "Южен поток"./???/
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/08/2318132_oresharski_razporedi_spirane_na_jujen_potok_do/
20 юни 2104 г.
''Съединените щати също изразиха безпокойството си за изграждането на проекта. В петък посланикът на САЩ Марси Рийс коментира пред "Дневник", че страната ѝ е дълбоко загрижена от скорошното решение на България да предостави изграждането на газопровода "Южен поток" на "Стройтрансгаз".
Това е същият петък-20 юни,когато КТБ затваря ''кепенци''и е обявена в несъстоятелност.
И НЕЩО безкрайно любопитно като информация,което обяснява последвалото падане на правителството на Орешарски,а също така и бъдещото преобразуване на ''Южен поток''в ''Южен сокак''.
'' В събота/21 юни/ Йордан Цонев от ДПС обяви, че движението няма да подкрепи на второ четене в парламента промени в законодателството за "Южен поток", което противоречи на европейското законодателство."
Нека сега да сравним инфото,което представям с коментара на ВК под номер 20...
''Същия тоа сенатор за кво идва не знам , ама същия оня Орешарски каза че няма нищо общо с потока, било е решено а той просто използвал трибуната да го каже..."
   

оценка

+3 -0

Най-коментирани