Клинтън: Тази загуба боли и ще боли дълго | webcafe.bg
newscafe

Клинтън: Тази загуба боли и ще боли дълго

Webcafe
09.11.2016, 18:56 (обновена 09.11.2016, 19:11)
хилъри клинтън, 09112016, избори в САЩ

„Видяхме, че нашата нация е много по-дълбоко разделена, отколкото вярвахме. Трябва да приемем резултата и да гледаме в бъдещето. Тръмп ще бъде нашият президент." - каза Хилари Клинтън по време на речта на победения кандидат, която произнесе в Ню Йорк.

„Надявам се, че Тръмп ще бъде успешен президент, ние му пожелаваме това" - каза тя, признавайки, че много съжалява, че  не постигнахме резултата, който очаквахме". „Но аз се чувствам горда от кампанията".

„Вие сте най-добрата част на Америка и да бъда с вас беше чест за мен"- обърна се към представителите на щаба си и поддръжниците си, които я приветстваха, въпреки тъгата от загубата. „Знам колко сте разочаровани и аз съм разочарована, както и стотиците хиляди американци, които се надяваха на нас."

„Трябва да защитим американските ценности, които са гарантирани от нашата конституция: равни права за всички, върховенство на закона, защита на човешкото дойстойнство, уважение и толерантност, право на верски убеждения" - призова Клинтън. "Нека ние участваме в тази демокрация не само на избори, веднъж на четири години.

„Трябва да покажем, че американската мечта е достатъчно голяма за всички: за мъже, жени, хора от всякакви раси, религии, националности, с различна сексуална ориентация"- добави тя. „Това е нашата отговорност като граждани, да построим по-добра Америка".

Накрая тя се обърна към младите хора, казвайки им, че е имала много битки, успехи и загуби и винаги ще има успехи и неуспехи в живота, но никога не трябва да преставаш да мечтаеш за нещата, в които вярваш."

Клинтън призна също, че "тази загуба боли и ще боли дълго". Тя благодари особено на жените, на младите жени, които са й повярвали. „Знайте, че никога не съм била по-горда от това да имам вашето доверие".

Накрая окуражи привържениците си: „Ние загубихме, но по-скоро отколкото очакваме някой друг ще спечели на наше място".

„Тя се обърна и към малките момиченца, никога не се съмнявайте, че сте важни и ценни и следвайте мечтите си.

След тази силно емоционална и прочувствена реч, Клинтън благодари на целия си щаб, на президента Обама и съпругата му, на семейството си и продължи да поздравява присъстващите.

 

Oще: 2016  избори в сащ  избори в сащ2016  прощална реч  сащ  хилари клинтън 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

2 Dox | 09.11.201621:59

Ще "спечелят", казваш. Светът е едно огромно казино, нали ......
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

1 TheRock | 09.11.201620:23

Споко!
След 4 години ще спечелите!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани