Правителството обсъжда бюджета за 2017-а | webcafe.bg
newscafe

Правителството обсъжда бюджета за 2017-а

Webcafe
31.10.2016, 08:08 (обновена 31.10.2016, 08:18)
Владислав Горанов

Планираният дефицит ще бъде над 1.3 млрд. лева

Проектът за бюджетни закони за 2017 г. ще бъдат обсъдени на днешното заседание на Министерски съвет. В бюджета за новата година е заложено слабо забавяне на растежа на БВП до 2,5%.

Планираният дефицит за 2017 г. ще бъде над 1.3 млрд. лева. В края на годината общо задълженията на държавата да са по-малко в сравнение с края на 2016-та.

От догодина минималната работна заплата ще бъде 460 лева.

Бюджет 2017 залага мерки, свързани с насърчаване на реформи в сектор „Образование", поддържане на модерни и боеспособни въоръжени сили и развитие на отбранителните способности на страната, подобряване на функционирането на системата на здравеопазването, както и изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Средствата за отбрана за следващата година няма да бъдат по-ниски от размера на одобрения минимум за сектора на отбраната в съответствие с решението на Консултативния съвет за национална сигурност при президента от 27 април 2015 г., като е осигурен ресурс за придобиване на авиационна техника и на многофункционални модулни патрулни кораби за Военноморските сили.

В областта на здравеопазването приоритетни направления и дейности остават спешната медицинска помощ, електронното здравеопазване, майчиното и детско здравеопазване, лечебните заведения за болнична помощ, както и лекарствената политика.

Oще: бюджет  владислав горанов  власти  дефицит  министерски съвет  народно събрание  образование  отбрана  правителство 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани