Никола Саркози обеща референдум за имиграцията във Франция | webcafe.bg
newscafe

Никола Саркози обеща референдум за имиграцията във Франция

Webcafe
08.10.2016, 09:02 (обновена 08.10.2016, 09:05)
никола саркози

Снимка: © france 2

Саркози заяви в интервю за телевизия Франс 2, че ще поиска мнението на французите за "преустановяване на автоматичното право" на събиране на семействата на имигранти и за възможността властите да налагат административно интерниране на най-опасните лица

Бившият френски държавен глава Никола Саркози заяви, че ако стане отново държавен глава на Франция на изборите догодина, ще организира два референдума - за имиграцията и за интернирането на лица с досие в разузнавателните служби.

Саркози заяви в интервю за телевизия Франс 2, че ще поиска мнението на французите за "преустановяване на автоматичното право" на събиране на семействата на имигранти и за възможността властите да налагат административно интерниране на най-опасните лица, за които разузнавателните служби смятат, че са заплаха за националната сигурност.

Саркози уточни, че интернирането ще се решава от "министъра на сигурността". Такова министерство в момента няма във Франция.

"Има демографска експлозия в Африка, където населението ще се удвои за 30 години. Поради това смятам, че вече няма да можем да приемаме автоматичното събиране на семействата за чуждестранни граждани на страни извън ЕС", изтъкна Саркози.

"Имаме огромен проблем с неработещата републиканска интеграция", добави той.

По повод втория референдум за интерниране на опасни за държавата лица Саркози заяви, че "предвид сериозността на ситуацията да се даде думата на народа означава да се избере демокрацията".

Саркози уточни, че ако стане президент на изборите през май, тези два референдума ще се произведат на втория тур на парламентарните избори, който е насрочен за 18 юни.

Никола Саркози участва в първичните избори на десницата за издигане на общ кандидат за президент. В момента той е изпреварван в социологическите проучвания от бившия премиер Ален Жупе.

Oще: бежанци  държавен глава  имигранти  имигрантска вълна  никола саркози  париж  политика  разузнавателни служби  референдум  тероризъм  терористична заплаха  франция 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани