Десетки хиляди европейци казаха "Добре дошли" на бежанците | webcafe.bg
newscafe

Десетки хиляди европейци казаха "Добре дошли" на бежанците

Webcafe.bg
12.09.2015, 18:40 (обновена 12.09.2015, 18:48)
лондон, демонстрация, протест, бежанци

Снимка: © Getty Images

Демонстрантите се насочиха от Хайд парк към резиденцията на премиера Дейвид Камерън

Десетки хиляди хора участваха днес в демонстрация в Лондон с настояване за по-великодушна политика спрямо бежанците, предаде АФП.

Демонстрантите се насочиха от Хайд парк към резиденцията на премиера Дейвид Камерън, издигайки плакати, на които пишеше: "Имигрантите не са изкупителна жертва", "Отворете границите", и "Животът на бежанците също има значение".

Проявата бе подкрепена от различни благотворителни и неправителствени организации. Наскоро Камерън обяви, че Великобритания ще приеме още 20 000 сирийски бежанци през следващите пет години, отстъпвайки под натиска на кризата.

Около 30 000 души протестираХА днес в датската столица Копенхаген в подкрепа на приемането на бежанци. Наскоро страната реши да втвърди имиграционното си законодателство.

Подобни прояви са предвидени в Лисабон и още няколко града в Португалия, в големи градове във Франция, във Виена и Атина.цВ полската столица Варшава са планирани две демонстрации. Едната е организирана от крайнодесните против приемането на мигранти, а другата е в подкрепа на мигрантите и се организира от неправителствени организации.

Две демонстрации - в подкрепа и против бежанците - са планирани и в чешката столица Прага.

В словашката столица Братислава се очаква шествие срещу мигрантите по призив на крайнодесния губернатор на окръг Банска Бистрица Мариан Котлеба.


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

32 pepe | 13.09.201523:07

Либро, душко, ха успокой малко топката Усмивка
Първо не знаеш кой от /коментиращите тук/ къде си има апартаментче и какво може да си позволи.
Второ - от българите най-много от тези, дето могат да си "позволят апартаментче" са комунета от по-високото ниво в ръководството на "Партията" или техни потомци /на какъвтомай ми приличаш и ти/, така че мие трудно да го възприема като особен повод за хвалба.
Понеже си позволяваш да отправяш доста лични нападки, макар и не насочени към отделни личности, а към българите като цяло, ще си позволя и аз да кажа публично какво мисля за теб - още не си дорасал да бъдеш истински "червен", още по-малко си дорасъл зада бъдеш "десен", мисля, че най-точно определение за теб, по мое мнение разбира се, бих могъл да дам, като кажа, че според мен цвета, който най-много ти отива е "бебешкото" розово.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.05.2015, 10:27

31 libro | 13.09.201522:35

С радост приемам билета за Берлинистан. Харесал съм си едно блокче в центъра и за разлика от селяндурите май мога ди си позволя апартаментче там. Няма да плащам осигуровки и да пълня бюджета на държава от расистка сган.

Замислете се над това след десетилетие и не забравяйте, че сами сте си виновни, когато Германия откаже помощен пакет за пенсионната система на Българистан.

"Глад, мизерия, корупция, полицейски произвол, малтретиране на безпомощни, Ц.Ц., Цв.Цв., ТСБ, КТБ, Искрови и Пеевски изпълнения" не са за мен.

Аплодисменти на ВСИЧКИ ЧАЛГАДЖИИ!!!!
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 10.04.2013, 16:54

30 Desislava Popova | 13.09.201519:54

Pepe е адски прав, в Европа няма нищо неприлично в това да кажеш че не си съгласен, някои малоумни политици и разпоредби, ще го обявят за расистко, но както казват поляците, това няма нищо общо с расизма, а както вече казах със здравия разум. Хайде да не се првиме на лицемери и да си кажеме истината. Образованите не висят по границите, това със сигурност. Дали ние протестираме в техните държави, че искаме свинско в магазините, аз трябва да се покривам в техните страни, да спазвам техните правила, а те тука не. В нашите магазини се продава всичко, да ядат каквото искат. Случайно някой гледал ли е кадрите, как им раздават храна, която много работещи в България биха искали да имат и двама от техните вървят след конвоя и я хвърлят на релсите. Това точно какво трябва да означава? Че са толкова нещастни и изпаднали, че имат претенции за качеството на храната... Ако бягаш от мизерия и страх от война, няма значение, нито къде спиш, нито какво ядеш, нито с какво си облечен. Единственото важно е да се добереш до първата сигурна държава, не до конкретна такава, която ти дава екстри. Защо не стоят в Полша или Сардиния, защото трябва да работят, за да си намерят жилище и да плащат наем, от къде на къде, като Германия им дава без пари.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 24.03.2011, 21:37

29 tonnes | 13.09.201519:44

Нищожества, като либро трябва да ги изпратят с еднопосочен билет към новите гета в в бъдещ Германистан, където да бъдат обгрижвани от арабската сган. Колаборационисти и предатели не ни трябват Намига
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

28 Harry | 13.09.201519:34

Да, у нас левите са десни, Много щастлив , наистина, Д. Лаврен цитира в книгата си потреса на американският инструктор, дошъл да се срещне с Е. Дайнов, който както е известно се носи облечен като хипи - тоест ляв, пък ще проповядва в България американски неолиберализъм! Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

27 pepe | 13.09.201519:10

Всъщност единственото, по което в България се различаваме от "нормалната Европа" в отношението си към мигрантите, е че в "нормалната Европа" отрицателното отношение се приема за проява на практичен консерватизъм, а хората, които се явяват негови носители се приемат за умерени /или не съвсем умерени/ "десни", а хората, които го одобряват - "левичари" и други червенушковци, докато у нас одобряващите някак си се опитват да си припишат принадлежност към европейската западна цивилизация и да се представят като "десни" Усмивка
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

26 pepe | 13.09.201518:56

Либро, душко, ти смяташ, че българите сме нисши животни, понеже не искаме в страната си още необразовани диви ислямисти /освен тези, които вече си имаме и които забелязвам и ти недолюбваш, понеже често забелязвам, че противопоставяш "добрите" идващи отвън, на "лошите" местни "роми"/. Но западноевропейците за теб са "висшата раса", нали, те са "човеците"... Не намирам много данни за процента граждани на ЕС одобряващи приемането на тези мигранти /направо ми се струва, че данните, които можеха да се намерят до преди няколко месеца са "потънали"/, но съдейки по политическите пристрастия и това кой за кого гласува, дела на "човеците", одобряващи приемането на мигранти е не-повече от 1/4 и при това повечето - само в името на социалистическия интернационализъм и солидарността между народите /а това включва и онези, които сами са мигранти с временен статут/ Усмивка. Ако имаш някакви по-различни данни моля те покажи ми ги. Докато не го направиш, ще смятам, че аз - глупавата българска маймуна, съм този, който мисли като "белите хора", а не ти Усмивка
Защото демонстрации на "десетки хиляди" в Европа, в която има стотици хиляди мигранти с временен статут означава само това, че дори мигрантите, които вече са успели да се добрат до Западна Европа не одобряват приемането на още като тях. И вероятно е така, защото те самите най-добре се познават и знаят, че ново пристигащите няма да направят нищодруго, освен да се влеят в редиците на получаващите социални помощи и конкуриращите се за ограничения брой места за евтина и неквалифицирана работна ръка - защототе саточно такава.
Ти казваш че били културни и образовани... Е, да те попитам, ти случайно знаеш ли каква е процедурата по приравняване на образованието на чужданци - в САЩ да речем /защото в ЕС образованието на бъгарите вече би трябвало да се приема без приравняване - или поне аз така наивно си мисля Усмивка/? Сигурно не знаеш, аз знам и ще ти кажа едно - искат се куп документи, един от които е подробен разпис на учебната програма на учебното заведение в което си учил и си получил образователната си степен - една преголяма "тухла". Колко от твоите "образовани" мигранти си носят такива бе душко? Аз както чувам, повечето си купуват фалшиви лични документи зада минат границата, които веднага следтова унищожават, а много от тях нямат дори и това. Нито един от тези твои "образовани" мигранти не бяга през "каналите" с диплома от Оксфорд, Кеймбридж или Сорбоната в Париж в джоба. Даже не бяга и с диплома от български университет или подобен - тези които са учили в България обикновено остават тук след като завършат - нищо, че споредтеб сме маймунарник, а тези, които се върнат там откъдето са дошли и решат отново да дойдат, по някаква причина, го правят с визи, които рядко някой им отказва, и със самолет, не по каналите за бежанци.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 03.05.2015, 10:27

25 libro | 13.09.201518:55

За разлика от теб съм християнин, но мога да забравя християнските си добродетели и да възприема нормите (и формулите) на еврейското учение срещу теб...
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 03.05.2015, 10:27

24 libro | 13.09.201518:52

Котенце, ако всички мислеха като теб (навремето е имало трезвомислещи българи), в момента нямаше да мяучиш, че мама и тати щяха да видят "най-сияйните си мигове" в стъклена клетка, захранвана от "свежи тръби с неизвестна мъгла".

Знаеш - око за око, зъб за зъб...
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 03.05.2015, 10:27

23 libro | 13.09.201518:35

"Тези хора не работят, те само искат, живеят от социалните помощи за 7те си деца"
- арабите не са ромски или кюрдски представители. Арабската култура забранява тотално кражбата и мързела. Тази извратена теза, която е цитира от теб, може да се отнася за етноси в арабските страни, но не се отнася за всички.

Пример: Магазин "Саламандър" в центъра на витошка се притежава и стопанисва от арабски гражданин. Да е западнал или да се е провалил? Виж какво стана с магазин "Геокс", който е в близост до него на отсрещната страна.

Пример: Ислямска Турция, реформирана от гръка Ататюрк - в момента турците значително са ни изпреварели икономически и нямат нашето "пикливо" черноморие... Да не говорим, че обслужването им е значително по-класно от българското и всеки нашенец предпочита да изкара там отпуската си ако има пари.

Пример: да не споменаваме дубайците, те с техния мързел, не се вдигат и по цял ден не работят, че държавата само помощи им дава.

Помисли и нещо друго, арабската култура сега е в упадък, но това не винаги е било така. Не случайно смятаме с арабски цифри (индийски в действителност) и част от родните мутреси кършат снаги под псевдоарабската ни чалга, а кроасаните в анцузи копират шалварите на източните си братя...
   

оценка

+5 -3

Най-коментирани