Супермощнaта мръсна бомба на Русия | webcafe.bg
newscafe

Супермощнaта мръсна бомба на Русия

Webcafe.bg
12.11.2015, 09:13 (обновена 13.11.2015, 07:24)
секретни руски военни разработки изтекоха в ефир

Във видеопокритието от срещата са попаднали кадри, в които е заснета концепцията и сроковете за реализация на системата "Статус-6"

Чертежи и планове от секретна военна концепция изтекоха в ефира на държавната руска телевизия "Първи канал" и НТВ.

На 9 ноември двете медии излъчват репортажи от съвещание при президента Владимир Путин за развитието на военно-промишления комплекс. Във видеопокритието от срещата са попаднали кадри, в които е заснета концепцията и сроковете за реализация на системата "Статус-6".

"Наистина някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата, поради което впоследствие бяха отстранени. Надяваме се, че подобно нещо няма да се повтори", коментира говорителят на Путин Дмитрий Песков.

Той заяви, че няма информация дали има наказани за изтичането на секретни материали в публичното пространство, но коментира, че в Кремъл ще вземат "превантивни мерки", за да не се повтаря течът на информация.

От кадрите се вижда, че системата "Статус-6" е предназначена за "поражение на важни обекти от икономиката на противника в крайбрежните райони и нанасяне на гарантирано неприемливи щети на територията на страната чрез създаване на зона на обширна радиоактивна зараза".

Разработчикът на новата система е ЦКБ МТ "Рубин" - едно от водещите руски предприятия в областта на проектирането на подводници.

Компанията е обявила, че произвежда серия от атомни подводници със стратегическо значение, които "ще станат основна морска съставна част от стратегическите ядрени сили на Русия".

Става дума за проект за безпилотни подводни апарати (управляеми торпеда) с ядрен боен заряд, които биха могли буквално да пометат крайбрежието на САЩ, коментира неназован източник на руската информационна агенция РБК от оръжейната индустрия.

По думите му, концепцията за подобно оръжие е предложена още през 60-те години от акад. Андрей Сахаров. Тя представлява малка подводница, превърната в торпедо, която се управлява от външен източник и може да носи бойна глава с мощност 100 мегатона.

Плановете от изтеклите репортажи показват, че проектът "Статус-6" би трябвало да се реализира до 2025 г.

Oще: владимир путин  военна техника на русия  оръжейна индустрия  подводници  русия  секретна военна разработка на русия  статус 6  схеми на атомна подводница  теч на информация  торпедо  цкб мт рубин  ядрени подводници 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

30 МарКом | 18.11.201502:36

'Бааааахти корифеите!
К-О-Р-И-Ф-Е-И!
Е не всички... нялпо от вас са само ФЕИ :-)
Ама Пепе и ДъРок къртят... то познатия по технологии и руска народопсихология, то чудо! (А има и още последователи информирани по-добре за руските проекти и от Путин)
И изобщо рентгеновия лазер е много як... щот е ХХХХАмерикански...
И изобщо както някой каза "бомбата им е мръсна щото са мръсници" а друг донади че американските бомби са "по-демократични" някак си.
Не че ми пука каква бомба ще ме светне... по-добре да не ме светва
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

29 TheRock | 13.11.201515:48

И какво се оказа след допълнителните уточнения от страна на руската страна?
Не било никаква нова оръжейна система. Ставало дума за тъй наречените “мръсни бомби” /в случая – торпеда/, известен обект на дискусии още в края на студената война. Ново било само решението за изстрелване от подводница-дрон. Всичко останало било отречената стара мръснишка бомба, създадена от извратени мозъци, не за да разрушава значими военни обекти и да унищожава техника и жива сила на противника, А ДА ПРЪСКА РАДИОАКТИВНО ЗАМЪРСЯВАНЕ В ОБШИРНИ ТЕРИТОРИИ /ПРЕДИМНО ОТ СВЕТОВНИЯ ОКЕАН И ПРИЛЕЖАЩИТЕ МУ КРАЙБРЕЖНИ ТЕРИТОРИИ/, разбирай – да заразява и убива предимно цивилно население и да превръща огромни пространства в радиоактивно-заразени, необитаеми и неизползваеми за стотици /хиляди?/ години напред пустини!
И това ако не е малоумие и извратеност – здраве му кажи!
Схващате ли какво е родила гениалната мисъл на мужиците?! Торпедото ще бъде заредено с конвенционална взривна субстанция, обвита в материал от отпадъчни продукти на ядрен разпад /АЕЦ?!/, с изключително висока степен на радиоактивност и продължителен период на полуразпад. Целта била въпросната радиоактивна гадост под формата на микрошрапнели /до степен на разпрашаване/ да се разпилява над максимална по площ територия, унищожавайки всичко живо, от микроорганизми и спори до деца и старци за векове напред!
Очевидно, болните мозъци на сътворилите и готови да използват това постижение на руския “научно-технически гений” кремълци не са притеснени от факта, че щормът и подводните течения биха разпространили радиоактивното заразяване само за няколко години върху цялата площ на световния океан и шелфа, унищожавайки планктона и в последствие – ЗЕМНАТА АТМОСФЕРА!
Само /уни/формени идиоти могат да сътворят и използват подобно оръжие, разчитайки на наивните надежди, че биха могли да ограничат количествено използваната радиоактивна гадост или, че предизвиканата зараза по някакъв чудодеен, свръхестествен начин ще подмине собствените им територии!
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

28 dedo adji | 13.11.201513:26

Прав си, Пепи, някои от тъпите русофили са национални предатели. А има и не дотам тъпи българофили, ама тъпите русофоби не могат да ги разпознаят.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

27 boris | 13.11.201512:52

Супермощнaта мръсна бомба на Русия
---------------------------------------------------------------
Изстреля я крайцерът "Аврора" преди 100 госини.... Още мрът хората...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

26 pepe | 13.11.201511:53

Аз всъщност не мразя особено много Русия, нито хората, които живеят в нея.
Мразя тъпите български русофили. Усмивка
Защото освен че са тъпи са и национални предатели.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

25 dedo adji | 13.11.201511:35

А бе, вие драги антирусофили ( да не казвам русофоби или американофили) що не вземете да си изпратите разработките на NASA, NSA, или който там се занимава с американското въоръжение, та да нанесете своя удар по омразната ви Русия. Путин не го мислете, той си има достатъчно средства да държи Америка на един изстрел разстояние, иначе досега да го няма.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

24 pepe | 13.11.201511:28

Знаеш ли какво е рентгенов лазер бе колхозник? Усмивка
Чувал си някъде нещо за нещо, наречено "рентгенов лазер", най-вероятно препредадено /"от десета ръка"/ от други колхозници като теб, които и идея си нямат за какво говорят. Но отдавна си забравил кога, къде и във връзка с какво си го чул.

Няма и не може /теоретично е невъзможно колхознико/, да има химически рентгенов лазер.
Маломощен химически лазер, излъчващ във видимия или близкия инфрачервен електромагнитен диапазон обаче може да се направи "на маса" /т.е. портативен/ - не от колхозници обаче.
Проблема е да се направи достатъчно мощен химически лазер, за да поврежда ракети, който заедно с това да е достатъчно лек, зада бъде качен на самолет. И проблема е технически решим.
Имаш ли си обаче идея, защо подобно съоръжение трябва да се качва на самолет?
Има "допълнителни обстоятелства", които ти си нямаш идея какви са и за какво се отнасят /защото не мислиш/, които са причината подобно съоръжение въобще да се качва на самолет, наместо да си стои удобно на земята и които са причината подобни противоракетни системи да не са произведени "масово" и поставени на въоръжение.
Та... може да се направи лазер на самолет, който да унищожава балистични ракети... стига обаче да се окаже в момента на излитане на ракетата /!/ достаъчно близо до нея.
Защото виждаш ли, глупавий, поради същността и устройството на балистичната ракета, а не на лазера на самолет, противоракетните средства, които трябва /и е възможно/ да се приложат зависят от отдалечеността от мястото на старта на ракетата и времето - фазата /от полета/ в която се намира ракетата.
...

Самоче въпросите са твърде много, а отговорите не могат да се дадат с бързо прочитане в интернет - особено на човек, на когото му липсва средно образование.
Не мога да ти изнасям в коментари лекции по физика, химия и ракетостроене.
А и това, че си глупав и необразован си е твой проблем, не мой.
А и нямам време да се занимавам с това.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

23 Pavur Pezev | 13.11.201509:03

Пепа, гледам попреровила си нета набързо, обаче знаеш че засега има създадено само наземно базирано устройство с големи резервоари за химикалите. Рентгеновия лазер на самолета е ПРОПАГАНДНА лъжа.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

22 pepe | 13.11.201506:53

Глупости на търкалета. Нямате си и идея какво е химически лазер.
Два течни компонента /единия от които е багрило разтворено/ се подават под налягане /с помпи/ в реакторна камера - където вещества от двете течности реагират химически, при което се извършва обмен на електрон/и/ в молекулата на багрилото при което се отделя енергия под формата на електромагнитно излъчване. Понеже реагират течности, подавани под налягане и при висок дебит системата очевидно е херметизирана и също така очевидно работи при налягане по-високо от една атмосфера и няма особено значение дали се намира във бъздушна или в безвъздушна среда.
От друга страна при лазера на свободни електрони, който се използува, когато за източник на мощен електрически импулс се използва взрив, излъчването наистина става във вакуумна камера в която /отвън/ са приложени магнитни полета с променлив поляритет през която се пуска поток от ускорени електрони /ускорени от въпросния импулс/, които се забавят движейки се по траектория с променлива посока, отклонявани от магнитните полета, при което /на завойчетата/ излъчват електромагнитна енергия.
Дали такава вакуумна камера може да се направи и оперира в атмосферата? Вие ... сериозно ли го задавате този въпрос? Никой ли от вас ... не е виждал вакуумен кинескоп? Вие ... средно образование имате ли?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

21 Pavur Pezev | 12.11.201522:18

Пепа, гледам си се изказала неподготвена, щото не знаеш май, че химическото лазер бачка в безвъздушна среда, т. е. у орбита, Звездни Войни и тъй нататък. Аз питах за лазера монтиран на Боинга. Май е кьорфишек, а?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани