Споразумение за $100 млн. по дела срещу Uber в САЩ | webcafe.bg
newscafe

Споразумение за $100 млн. по дела срещу Uber в САЩ

Webcafe
22.04.2016, 10:21 (обновена 22.04.2016, 10:29)
uber

Компанията Uber обяви, че е подписала споразумения по две колективни дела, заведени от шофьори от Калифорния и Масачузетс.

Споразумението предвижда изплащане на 84 млн. долара на жалбоподателите, заедно с ангажимент за допълнително обезщетение от 16 млн. долара, което би трябвало да се плати, в случай че компанията излезе на публичния фондов пазар и капитализацията й надвиши определена стойност, посочена пред съда.

В замяна на финансовата санкция Uber получава правото да продължи да третира шофьорите си като независими подизпълнители, вместо като свои служители.

Uber заявява, че ще предоставя повече информация на шофьорите относно клиентския им рейтинг и конкурентоспособността им спрямо другите шофьори. Компанията се задължава и да опише в нов документ всички потенциални случаи, в които шофьорите могат да бъдат отстранени от услугата.

В момента действа правилото, че ако броят на осъществените пътувания през Uber намалява постоянно, шофьорът може да бъде премахнат от системата.

В Сиатъл Uber вече тества програма за обжалване от страна на шофьорите, която може да бъде въведена в цяла Америка, ако се окаже успешна.

Фирмата ще разреши създаването на синдикат на шофьорите, регистрирани в Калифорния и Масачузетс, като ще се задължи да провежда общи срещи с тях на всеки 3 месеца.

Подобни дела се водят срещу Uber в щати като Аризона, Флорида и Пенсилвания, посочва New York Times.

Oще: uber  америка  калифорния  колективен съдебен иск  масачузетс  обезщетение  отстраняване от системата  профсъюз  сащ  синдикат  шофьори 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани