Терористите във Facebook и Twitter притесняват ЦРУ | webcafe.bg
newscafe

Терористите във Facebook и Twitter притесняват ЦРУ

Webcafe.bg
14.03.2015, 16:11 (обновена 14.03.2015, 16:20)
джон бренан, директор на цру

Снимка: © Getty Images

Всеки екстремист може сам да се научи как се прави тероризъм, предупреждава директорът на ЦРУ

Социалните медии и новите технологии увеличават значително трудността в борбата с терористите, които използват модерни средства за споделяне на информация и извършване на престъпни актове, обяви директорът на ЦРУ Джон Бренан.

Бренън обяви, че новите технологии създават допълнителни пречки в усилията за ограничаване на разпространението на терористичната заплаха по цял свят.

"Новите технологии могат да помогнат на групи като „Ислямска държава" да координират операциите си, да набират нови членове, да разпространяват пропаганда и да вдъхновяват поддръжниците си по целия свят да действат в тяхно име", каза Бренън.

Заплахите стават по-големи заради възможността инцидент в единия край на света незабавно да предизвика реакция в другия. Всеки екстремист-единак може да влезе в интернет и да се научи как да проведе атака, обяви директорът на американското разузнаване.

По думите му през последната година заплахите за сигурността са достигнали пикови нива за периода след рухването на Съветския съюз.

"Най-малко 20 000 бойци от поече от 90 държави се бият в единен фронт срещу няколко хиляди души от западния свят, в това число САЩ", каза Бренан.

Според него правителствата трябва да започнат да работят с частния сектор и с други партньори, за да идентифицират и проследяват екстремистите, като посочи, че продължаващите конфликти в Сирия и Ирак са приоритет за службите.

Oще: facebook  twitter  връзки  джон бренан  интернет  ислямска държава  нови технологии  онлайн  социални медии  социални мрежи  терористи  туитър  фейсбук  цру 


Още от Свят

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.